Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η κινητοποίηση για τα ζητήματα της στέγασης

Στις 12 μ. έξω από τη Βουλή

«Κανένας φοιτητής να μη μείνει χωρίς στέγη», διεκδικούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας που διοργανώνουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, με αιχμή το ζήτημα της φοιτητικής στέγης.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, Παιδαγωγικού, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠαΔΑ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ μέσα από τη σημερινή κινητοποίηση διεκδικούν συγκεκριμένα:

-- Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους. Επιβολή ανώτατου ορίου (πλαφόν) στις τιμές των ενοικίων για τη φοιτητική στέγη.

-- Αμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας εισδοχής στις εστίες. Ενοικίαση ξενοδοχείων όπου δεν επαρκούν τα δωμάτια των εστιών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες. Κανένας φοιτητής να μη μείνει χωρίς σπίτι!

-- Αμεσα να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να εισαχθούν στις εστίες οι πυρόπληκτοι φοιτητές χωρίς άλλα κριτήρια και κόφτες.

-- Ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη. Αξιοποίηση της περιουσίας των πανεπιστημίων, αλλά και αχρησιμοποίητων κτιρίων του Δημοσίου, των δήμων και Περιφερειών για την κατασκευή νέων εστιών.

-- Δωρεάν ίντερνετ για όλους τους φοιτητές. Κατάργηση των δημοτικών τελών και ένταξη των φοιτητών στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

-- Αποζημίωση στέγασης για τα ενοίκια που πλήρωσαν οι φοιτητές όλο το διάστημα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

-- Οχι στην επιβολή ενοικίων στους οικότροφους. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση των εστιών.

Πλημμύρισε από την βροχή η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ!

Στο μεταξύ σε παράσταση διαμαρτυρίας καλούν σήμερα, Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ στην Πρυτανεία του Ιδρύματος, απαιτώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανακαίνιση του κτιρίου της φοιτητικής λέσχης για τη βελτίωση των συνθηκών σίτισης όλων των φοιτητών.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν απαράδεκτες συνθήκες στη λέσχη του ΑΠΘ, καθώς μόλις ένα μήνα από την έναρξη του εξαμήνου και ενώ πλήθος φοιτητών ήδη επισκέπτονται καθημερινά τη λέσχη για τη σίτισή τους, το πάτωμα γέμισε με «λίμνες» βρόχινου νερού που έσταζε από την οροφή μετά από βροχόπτωση.

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων κάνει λόγο για «νερό που τρέχει από την οροφή, πλημμυρισμένα πατώματα, σαπισμενα ξύλα τη στιγμή που για ακόμη μια χρονιά σχεδιάζεται η ακόμα μεγαλύτερη περικοπή της χρηματοδότησης της λέσχης», και προσθέτει:

«Για ακόμα μια φορά, αποτυπώνονται τα αποτελέσματα της χρόνιας υποχρηματοδότησης του πανεπιστημίου, του χτυπήματος της φοιτητικής μέριμνας. Το πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων, των αναγκών της αγοράς, των ταξικών φραγμών, της εργολαβίας είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ