Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κοινή δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού

Στην κοινή δράση που πρέπει να αναπτυχθεί μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων ώστε να δώσει τη μάχη το εργατικό - λαϊκό κίνημα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής στάθηκαν οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, των Συλλόγων Αυτοαπασχολούμενων, των Φοιτητικών Συλλόγων και της ΟΓΕ κατά τις παρεμβάσεις τους στη συνέντευξη Τύπου.

Στις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής στους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους αναφέρθηκε ο Ρίζος Μαρούδας εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, τονίζοντας ότι η ΚΑΠ της ΕΕ και οι πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος των αγροτών και των κτηνοτρόφων σε φτωχοποίηση, εξαθλίωση, απελπισία και βίαιο ξεκλήρισμα. Αναφέρθηκε στην αύξηση του κόστους παραγωγής, ιδιαίτερα στο πετρέλαιο, αλλά και στο κόστος της Ενέργειας, την ίδια στιγμή που παραδίδονται τεράστιες εκτάσεις γης υψηλής παραγωγικότητας για φωτοβολταϊκά πάρκα. Αποδόμησε την προσπάθεια που γίνεται να συνδεθεί η αύξηση στις τιμές των προϊόντων πλατιάς κατανάλωσης (γάλα, ψωμί κ.λπ.) με τις όποιες συγκυριακές μικρές αυξήσεις πήραν οι αγρότες. Προμετωπίδα στις διεκδικήσεις είναι οι κατώτατες εγγυημένες τιμές, η ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% των ζημιών, κ.ά.

Ο Γιάννης Πιπερίδης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ), κάλεσε τους συναδέλφους του, αξιοποιώντας την πείρα του τελευταίου διαστήματος, να κλείσουν τα αυτιά στις ψεύτικες υποσχέσεις, να χαράξουν τον δικό τους δρόμο αντίστασης και πάλης. Οπως είπε, «η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να χαρίσει ούτε ένα ευρώ από τα χρέη και θα σφίξει κι άλλο τη θηλιά στον λαιμό των μικρών επαγγελματιών, δίνοντας ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό έκανε και τον χρόνο που μας πέρασε. Lockdown στις τσέπες των μικρών εμπόρων και επαγγελματιών, lockdown στα εργατικά δικαιώματα και τους μισθούς, και ταυτόχρονα "μπούκωσε" με χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους του Τουρισμού, όπως αεροπορικές εταιρείες, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες κ.ο.κ.».

Ο Τάσος Παπαδόπουλος, από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αναφέρθηκε στον νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, αλλά και στις εργασιακές ανατροπές που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας σε όσα έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Κύριος στόχος είμαστε εμείς, η νέα γενιά. Μιλάμε για αυτήν τη γενιά που σπουδάζει σήμερα στα πανεπιστήμια της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και των επιχειρήσεων. Αυτή που θα αναγκαστεί να δουλεύει σαν σκλάβος στον 21ο αιώνα για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα και εντέλει θα παίζεται στα ζάρια ακόμη και η Ασφάλισή της», ανέφερε. Και κάλεσε στον δρόμο της οργανωμένης απειθαρχίας και της ανυποχώρητης πάλης «κάθε νέο και νέα που δεν συμβιβάζεται την εποχή του 5G και της ρομποτικής να ζει μια ζωή κόλαση».

Η Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, αναφέρθηκε στα αδιέξοδα, στην ασφυξία, στο άγχος, στον φόβο για το μέλλον, που περίσσεψαν στις οικογένειες για άλλη μια χρονιά, και πρόσθεσε: «Τίποτα δεν μπορεί να κουκουλώσει ότι και η σημερινή κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, προωθεί τους σχεδιασμούς προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων μέσω της μεγαλύτερης και πιο "ευέλικτης" εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης της εργαζόμενης μητέρας. Δεν έχει κριτήριο η αγωνία τους τα σύγχρονα δικαιώματά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σταθερό ωράριο, με μέτρα προστασίας της μητρότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ