Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Θανάσης Αβραμόπουλος

Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών Αθήνας και βοηθός εκπαιδευτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ισως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, ως προς τη μορφή και το περιεχόμενό του. Ο εμπλουτισμός του συνεχώς με αθλήματα, που δεν είναι τόσο πολύ διαδεδομένα, το κάνει να είναι απαραίτητο ειδικά στη νέα γενιά.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία της αναρριχητικής πίστας που λειτουργεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ, αλλά και το διήμερο στα βράχια, φέρνει τον νέο κόσμο σε γνωριμία με την αναρρίχηση αλλά και γενικότερα με την ορειβασία. Ομως στην Ελλάδα πολύ λίγοι Σύλλογοι έχουν πίστα, μαζί με μερικές ιδιωτικές. Ακόμα και η επίσημη Ομοσπονδία δεν διαθέτει καμία πίστα στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά ούτε και η ΓΓ Αθλητισμού βοηθάει ως προς αυτήν την κατεύθυνση, πόσο μάλλον ενδιαφέρεται για τη γενικότερη ανάπτυξη της πεζοπορίας ή της ορειβασίας στη χώρα μας... Το μόνο που ενδιαφέρει τη ΓΓΑ είναι οι εκλογές για την αντίστοιχη Ομοσπονδία με συμμετοχή μόνο του 1/5 των Συλλόγων της, μιας και με τον νέο αθλητικό νόμο, ιστορικά σωματεία βρέθηκαν εκτός αθλητικής αναγνώρισης.

Ούτε λόγος βέβαια να γίνεται για μαζικό λαϊκό αθλητισμό, ούτε λόγος για αθλητισμό για όλους.

Κλασική απάντηση είναι το «βρείτε σπόνσορες». Πού; Εδώ δεν βρίσκουν ούτε οι Ολυμπιονίκες μας! Το όλο ζήτημα το έχουν αναλάβει βέβαια εταιρείες, που το μόνο που λένε είναι «τόσα θέλουμε για να σας ψυχαγωγήσουμε».

Καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ, που είναι σίγουρη, και να εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες ιδέες και πιο πολύ με νέο κόσμο. Αυτή είναι και η δική μας προσπάθεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ