Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ
Εκτός των γηπέδων τένις πετάχτηκαν δεκάδες αθλούμενοι

Μετά την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για παραχώρηση των γηπέδων σε αθλητικό όμιλο

Τα γήπεδα τένις στο Αττικό Αλσος
Τα γήπεδα τένις στο Αττικό Αλσος
Οι συνέπειες για εκατοντάδες αθλούμενους της κατάργησης, ουσιαστικά, του προγράμματος «Αθληση για όλους», παρά τις μεγαλοστομίες περί του αντιθέτου από πλευράς κυβέρνησης, αποτυπώνονται στα όσα συμβαίνουν στα 4 γήπεδα τένις που βρίσκονται εντός του Αττικού Αλσους. Εκεί, από τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη βρίσκονται πλέον εκτός γηπέδων 300 αθλούμενοι που έκαναν χρήση των γηπέδων, μετά από σχετική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να κάνει... δώρο τα γήπεδα στον Ομιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας. Η ενέργεια αυτή βασίστηκε σε προηγούμενη σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, την οποία η Περιφερειακή Διοίκηση έσπευσε να υλοποιήσει.

Είχε προηγηθεί η έγκριση της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Πολιτισμού για το πρόγραμμα «Αττικό Αλσος - Αθληση για μικρούς και μεγάλους» τον Ιούλη του 2020, με ισχύ μέχρι το τέλος του 2023. Ωστόσο, ο διευθυντής του υπουργείου Πολιτισμού τον Γενάρη του 2021 ζήτησε την τροποποίηση της παραπάνω σύμβασης, προσθέτοντας πως «δύναται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να παραχωρεί τη χρήση των αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων του Αττικού Αλσους σε ειδικά αναγνωρισμένα και επιλεγέντα από την ίδια αθλητικά σωματεία τα οποία θα υλοποιούν τα προγράμματα δωρεάν άθλησης των πολιτών για επτά ώρες τουλάχιστον ημερησίως». Σε αντάλλαγμα της δωρεάν υλοποίησης των προγραμμάτων άθλησης για όλους τους πολίτες, «τα εν λόγω αθλητικά σωματεία (...) δικαιούνται να χρησιμοποιούν και να εκμεταλλεύονται τις εγκαταστάσεις αυτές για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας», ενώ παρατείνει τη σύμβαση για μέχρι τέλος του 2025, με τη δυνατότητα να συνεχιστεί για ακόμα δύο χρόνια.

Μια βδομάδα μετά, στις 19 Γενάρη, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αποδέχτηκε την τροποποίηση και έτσι στις 17 Αυγούστου η Γενική Γραμματεία παραχώρησε χωρίς αντάλλαγμα τη χρήση των τεσσάρων γηπέδων αντισφαίρισης στο Αττικό Αλσος Αττικής στο αθλητικό σωματείο «Ομιλος Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αθλουμένων του Αττικού Αλσους, εδώ και περίπου 10 χρόνια η χρήση των γηπέδων του τένις ήταν ελεύθερη για τους αθλούμενους από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ υπήρχαν δωρεάν προπονήσεις από μία προπονήτρια της ΓΓΑ συγκεκριμένες μέρες. Τώρα βλέπουν τις πόρτες κλειστές, ενώ όπως πληροφορήθηκαν, μέχρι τέλη Σεπτέμβρη θα έχουν τη δυνατότητα άθλησης σε δύο από τα τέσσερα γήπεδα και από την 1η Οκτώβρη σε ένα από αυτά. Παράλληλα ανησυχούν ότι τα γήπεδα του τένις ήταν μόνο η αρχή, καθώς στην απόφαση εντάσσονται επίσης δύο γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5, δύο γήπεδα μπάσκετ και δύο γήπεδα βόλεϊ, με την Περιφέρεια να έχει προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης στα γήπεδα το προηγούμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ