Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»
Κλιμακώνουν με νέα απεργία

Από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
Από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
Με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 30/9 και συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης) συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της «Ευρωπαϊκής Νηματουργίας Βαρβαρέσος ΑΕ» στη Νάουσα, μετά τη μαζική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, την Παρασκευή, διεκδικώντας να μπει τέρμα στο αίσχος της απλήρωτης εργασίας που ξεπερνά πλέον τους 4 μήνες και παράλληλα την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, κ.ά.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι εργαζόμενοι έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας. Στο πλευρό τους, στην πύλη του εργοστασίου, βρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», εργαζόμενοι άλλων κλάδων.

Πέρα από την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την υπογραφή ΣΣΕ, οι εργαζόμενοι διεκδικούν ακόμα την κατάργηση του άθλιου διαχωρισμού παλαιών και νέων, τη μεταφορά των εργαζομένων στον χώρο εργασίας με οικονομική επιβάρυνση της εταιρείας, να μην κοπούν νερό και ρεύμα, να μην εκπλειστηριαστεί σπίτι ανέργου - απλήρωτου. Με ευθύνη κυβέρνησης - εργοδοσίας να παρθούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Να προσληφθούν γιατροί και προσωπικό στο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) και να λειτουργούν καθημερινά τα πρώην Αγροτικά Ιατρεία σε όλα τα χωριά.

Διεκδικούν επίσης έκτακτο επίδομα 3.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ σε όλους τους εργάτες μέχρι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, οι εργαζόμενοι προειδοποιούν για επίσχεση εργασίας. Τον αγώνα τους στηρίζουν η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) και σωματεία του κλάδου από όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ