Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΒΟ ΑΙΓΙΟΥ
Αμεση παρέμβαση του ΚΚΕ ενάντια στις απολύσεις 36 συμβασιούχων

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΒΟ Αιγίου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ, καθώς 36 συμβασιούχοι από το σύνολο των 127 βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, και μάλιστα πριν τη δρομολογημένη λύση των συμβάσεών τους στο τέλος του χρόνου. Αντιπροσωπεία της ΤΕ Αχαΐας επισκέφτηκε τον χώρο, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του νομού.

Οπως τους ανακοινώθηκε από στελέχη των ΕΑΣ, οι απολύσεις τους είναι προϋπόθεση για να εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών αίτημα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου των «Αμυντικών Συστημάτων». Στα «προαπαιτούμενα», όπως τονίστηκε, είναι να υπάρξουν μέτρα που να εγγυώνται τη συνέχεια της λειτουργίας του τοπικού εργοστασίου, με «συμμάζεμα» των οικονομικών του. Οπως φαίνεται τα πρώτα «θύματα» είναι οι 36 συμβασιούχοι, που από τον Οκτώβρη του 2017 δουλεύουν στο εργοστάσιο με συνεχείς ανανεώσεις των 4μηνων και 8μηνων συμβάσεών τους.

Επισημάνθηκε μάλιστα από τη διοίκηση του σωματείου ότι αν απολυθούν οι 36 εργολαβικοί εργαζόμενοι της ΟΝΕΧ χάνεται ένα μεγάλο κομμάτι της τεχνογνωσίας, που δεν αναπληρώνεται, και ουσιαστικά το εργοστάσιο θα παραμένει ανενεργό. Αναφέρθηκε επίσης ότι περίπου 25 θα βγουν στη σύνταξη μέχρι το τέλος του 2022, οπότε στον χώρο θα μείνουν μόλις 50 - 60 εργαζόμενοι.

«Εστω και μία απόλυση για εμάς αποτελεί αιτία πολέμου», τόνισε στην παρέμβασή του ο Ν. Καραθανασόπουλος και ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος συναντήθηκε και με τον διευθυντή του εργοστασίου. Για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί σύσκεψη φορέων στο Αίγιο, με πρωτοβουλία των εργαζομένων στην ΕΒΟ, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ