Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Να γίνουμε φοιτητές ξανά! Φοιτητές όπως μας αξίζει»

Το πλαίσιο πάλης και οι διεκδικήσεις του ΜΑΣ παρουσιάστηκαν χτες

Με βασικό σύνθημα «Να γίνουμε φοιτητές ξανά! Φοιτητές όπως μας αξίζει», οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών απευθύνονται στους φοιτητές σε όλη τη χώρα καλώντας τους να πάρουν θέση μάχης απέναντι σε όσα υπονομεύουν το δικαίωμα στη μόρφωση.

Χτες, στα Προπύλαια, λίγο πριν ξεκινήσει το μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο, παρουσιάστηκε η πρόταση πάλης και διεκδικήσεων του ΜΑΣ για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021 - 2022 που συζητήθηκε και εγκρίθηκε σε διά ζώσης συνεδρίαση του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου του, φιλοδοξώντας να αποτελέσει βάση ώστε να δυναμώσουν η συζήτηση, ο προβληματισμός, η δράση των συλλόγων, η πάλη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τα δικαιώματα, ο αγώνας για τις σπουδές και τη ζωή που αξίζουν σε κάθε φοιτητή, όπως τονίστηκε εισηγητικά.

Την παρουσίαση του πλαισίου έκανε ο Παντ. Αρζόγλου, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ, η οποία καλεί τους φοιτητές «να πάρουν θέση μάχης ώστε το άνοιγμα των σχολών να συνοδεύεται από όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για να μην ξανακλείσουν, για να αναβαθμιστούν πραγματικά οι σπουδές μας, να γίνουμε φοιτητές ξανά». «Τους καλούμε - τόνισε - να υιοθετήσουν και να εμπλουτίσουν το πλαίσιο πάλης του ΜΑΣ, να μπουν μπροστά σε κάθε Τμήμα και έτος για να φτιάξουμε ένα μαζικό, οργανωμένο και μαχητικό φοιτητικό κίνημα, έναν μεγάλο συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων για να διεκδικήσουμε:

-- Κρατική χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ύψος των αναγκών. Εκτακτο κρατικό κονδύλι για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες των ιδρυμάτων.

-- Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές μας με ασφάλεια! Μαζί με τον αναγκαίο εμβολιασμό, να εξασφαλιστούν η διενέργεια δωρεάν rapid tests για όλους τους φοιτητές από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, η ενίσχυση των υποδομών, οι προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας.

-- Καμία σκέψη για είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας! Ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη να μείνει στα χαρτιά στο σύνολό του.

-- Καμία σκέψη για νέο νόμο - πλαίσιο, για κλείσιμο και συγχωνεύσεις τμημάτων. Οχι στις κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Τμήματα, στα πτυχία, στους αποφοίτους. Οχι στην εξίσωση των πτυχίων κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ.

-- Δωρεάν φοιτητική μέριμνα. Μέτρα στήριξης για τη στέγαση των φοιτητών. Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά και σε προπτυχιακά όπου υπάρχουν.

-- Σύγχρονα εργασιακά, επαγγελματικά δικαιώματα για όλους! Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος».

«Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η δράση των φοιτητικών συλλόγων. Αυτή ήταν η ασπίδα μας την περίοδο της καραντίνας, έτσι οργανώσαμε την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση για τα αναγκαία μέτρα προστασίας! Μέσα από τους συλλόγους μας, τη συζήτηση και ενημέρωση σε κάθε Τμήμα και έτος, καταφέραμε να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια, να τσαλακώσουμε την προπαγάνδα της!

Δυνατός σύλλογος σημαίνει κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση στα δικαιώματά μας, κανένας μόνος του απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη σχολή, στην εστία, στη δουλειά του!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ