Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Μαχητικά διεκδικούν να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα με ασφάλεια

Απάντηση και στις επιθέσεις φασιστών στη Θεσσαλονίκη

Με ένα δυναμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι απαίτησαν να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η διά ζώσης λειτουργία των σχολών τους, δήλωσαν πως συνεχίζουν τον αγώνα απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έδωσαν απάντηση στην επίθεση φασιστών σε μέλη Φοιτητικών Συλλόγων στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης.

Απέναντι στο σκηνικό που διαμορφώνουν η διαχείριση της πανδημίας το προηγούμενο διάστημα, τα αντιδραστικά μέτρα που ψηφίστηκαν μέσα στην πανδημία, το ότι δεν πάρθηκαν στη διάρκεια των κλειστών σχολών όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια, οι φοιτητές πρόταξαν τις ανάγκες τους.

«Δεν αντέχουμε άλλη τηλεκπαίδευση», δήλωναν ζητώντας να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις να ανοίξουν και να μείνουν ανοιχτές οι σχολές, με αξιοποίηση των υποδομών προς όφελος των φοιτητών, προσλήψεις προσωπικού για αραίωση τμημάτων, μαζί με μέτρα για μαζικά δωρεάν τεστ για όλους, ενημέρωση για τον εμβολιασμό στον οποίο έχει προχωρήσει η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών κ.ά.

Μέσα από την κινητοποίηση δήλωσαν πως συνεχίζεται ο αγώνας τους για την κατάργηση του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, κάθε εμποδίου που μπαίνει στις σπουδές, ενάντια σε οποιαδήποτε σκέψη για νέο νόμο - πλαίσιο που θα περιλαμβάνει κλείσιμο και συγχωνεύσεις τμημάτων. «30 εκατομμύρια για τους φοιτητές, όχι για αστυνομία και διαγραφές», φώναξαν μαζί με συνθήματα ενάντια στον αποκλεισμό των υποψηφίων με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ενάντια στα νέα μέτρα.

Αθήνα
Αθήνα
Ταυτόχρονα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έδωσαν χτες και μια μεγάλη απάντηση στην επίθεση φασιστών σε μέλη Φοιτητικών Συλλόγων στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης. «Ούτε στη Σταυρούπολη, ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», ξεκαθάρισαν δηλώνοντας σε όλους τους τόνους, με πανό, συνθήματα, τραγούδια, ότι οι φασίστες δεν έχουν θέση ούτε στα σχολεία, ούτε στις σχολές, ούτε στους χώρους δουλειάς.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα στην Πάτρα οι φοιτητικοί σύλλογοι ΣΕΥΠ, ΣΤΕ, Μαθηματικού, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Εστίας, Αρχιτεκτόνων, Φυσικού, Πολιτικών Μηχανικών, Παιδαγωγικών και Φιλολογίας.

Την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια με το άνοιγμα των σχολών χωρίς μέτρα για την ουσιαστική προστασία φοιτητών και εκπαιδευτικών παρουσίασαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες το μεσημέρι στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ και πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ