Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Από μέσα Οκτώβρη η διανομή σχολικών γευμάτων

Στα μέσα Οκτώβρη αναμένεται να ξεκινήσει η διανομή των σχολικών γευμάτων, όπως ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Εργασίας.

Με βάση την ανακοίνωση το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 90,1 εκατ. ευρώ, έναντι 73,5 εκατ. το 2020 - 2021, θα αφορά πάνω από 224.300 μαθητές σε 1.621 σχολικές μονάδες, ενώ φέτος εντάχθηκαν 268 περισσότερες σχολικές μονάδες, και θα μοιραστούν 40.000 περισσότερες μερίδες φαγητού σε σύγκριση με την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, το πρόγραμμα ξεκινά αφού θα έχει ήδη συμπληρωθεί ένας μήνας λειτουργίας των σχολείων και ενώ οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Οπως έχει επισημάνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, ζητώντας την άμεση έναρξη του προγράμματος, «σε μια περίοδο που κάθε οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες προβλήματα και η ακρίβεια "τσακίζει κόκαλα", η κυβέρνηση δεν φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος από την πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς». Οπως σημείωνε η ΑΣΓΜΕ αναφορικά με αυτήν την καθυστέρηση, «τα σχολικά γεύματα - ανεξάρτητα από μια σειρά προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος - αποτελούν ένα μέτρο ανακούφισης για αρκετές οικογένειες, ενώ για κάποιες είναι και το μοναδικό γεύμα που μπαίνει στο σπίτι!».

Επίκαιρη Ερώτηση είχε καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή, ζητώντας να ξεκινήσει άμεση χορήγηση των σχολικών γευμάτων, να επεκταθούν στο σύνολο των μαθητών και να διασφαλιστεί - τουλάχιστον για τις περισσότερο ευάλωτες οικογένειες - η απρόσκοπτη διανομή των σχολικών γευμάτων. ανεξάρτητα από τη διά ζώσης ή μη εκπαιδευτική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ