Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ
Συγκλονιστικές καταθέσεις γιατρών

Συνεχίστηκε χτες η δίκη για την επίθεση που υπέστη με το καυστικό υγρό η Ιωάννα Παλιοσπύρου από την κατηγορούμενη Εφη Κακαράτζουλα στις 29 Μάη του 2020. Συγκλονιστικές ήταν οι καταθέσεις των γιατρών που την περιέθαλψαν, όπως και του ιατροδικαστή που την εξέτασε.

«Αρκεί μία κουταλιά του γλυκού για να σκοτώσει», σημείωσε η Μαρία Καλοφώνου, Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, και αναφερόμενη στις τεράστιες δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει η άτυχη κοπέλα πρόσθεσε: «Τα εγκαύματα ήταν ολικού πάχους και αυτό σημαίνει ότι έχει καεί όλο το δέρμα και δεν υπάρχει δυνατότητα αναγέννησης και θα πρέπει να αφαιρεθεί». Περιέγραψε τα πρώτα χειρουργεία που διαρκούσαν 4-5 ώρες, από τα 9 που έχει κάνει έως τώρα, και τα σηπτικά επεισόδια που αντιμετώπισε. Τόνισε δε ότι σωτήρια ήταν η βοήθεια της φαρμακοποιού που η Ιωάννα, παρά τον τεράστιο πόνο της, κατάφερε να απευθυνθεί. Και ο επικεφαλής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Metropolitan» είπε χαρακτηριστικά: «Επρεπε να εξουδετερώσουμε τη θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου (...) Διέτρεξε κίνδυνο ζωής, ήρθε αντιμέτωπη με τρία σοκ».

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντήρης μίλησε για τη μεγάλη έκταση των εγκαυμάτων της 36χρονης Ιωάννας και ανάμεσα σε άλλα σημείωσε για την κοπέλα: «Κατά κάποιο μαγικό τρόπο δεν το εισέπνευσε, ενώ έχει έγκαυμα περιτραυματικά. Αν είχε πιει ένα σφηνάκι θα μπορούσε να οδηγηθεί στο θάνατο».

Στη δίκη χτες κατέθεσε και ο 40χρονος που φέρεται να γνώριζε διαδικτυακά την Ιωάννα και να είχε σχέση με την κατηγορούμενη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ