Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Η μάχη ενάντια στον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης θα συνεχιστεί ακόμα πιο μαζική

Πρόταση πάλης προς τα ΔΣ των ΔΟΕ - ΟΛΜΕ, ΣΕΠΕ - ΕΛΜΕ

Πάνω από 100.000 απεργοί εκπαιδευτικοί και χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα: Ούτε βήμα πίσω! Ο νόμος της κατηγοριοποίησης των σχολείων δεν θα περάσει! Οι απαγορεύσεις θα μείνουν στα χαρτιά!

Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης και της συνέχισης του αγώνα, ακόμα πιο μαζικά, με όλες τις μορφές, με όλα τα μέσα.

Τα παραπάνω τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», που χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα που συμμετείχαν στην απεργία της περασμένης Δευτέρας με συγκλονιστικά ποσοστά που ξεπέρασαν το 75% και καταθέτει την πρότασή της προς τα ΔΣ των ΟΔΕ - ΟΛΜΕ, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και τις ΕΛΜΕ, για κλιμάκωση του αγώνα.

Η ΑΣΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει «καμία αναμονή, καμία αυταπάτη για λύσεις "από τα πάνω", ότι δήθεν μια άλλη κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα. Εχουμε εμπειρία. Η κάθε κυβέρνηση πατάει στους νόμους της προηγούμενης και επεκτείνει το αντιλαϊκό νομοθετικό οικοδόμημα. Ο νόμος 4823/21 πατάει στο νόμο 4547/18 του Γαβρόγλου. Η προώθηση της λεγόμενης "αξιολόγησης" είναι δέσμευση και των τριών μνημονίων, που προσπάθησαν να υλοποιήσουν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις.

Για μια ακόμα φορά θα φάνε τα μούτρα τους», τονίζει η ΑΣΕ και σημειώνει στην πρότασή της:


«Η μάχη ενάντια στον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης θα συνεχιστεί ακόμα πιο μαζική, με όλες τις μορφές και όλα τα μέσα. Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης και της συνέχισης του αγώνα μας, ανεξάρτητα από τις δικαστικές αποφάσεις και τα κυβερνητικά φιρμάνια.

Τα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν ευθύνη να ακούσουν τον κλάδο. Ενα είναι το μήνυμα των χιλιάδων εκπαιδευτικών που μαζικά βγήκαν στο δρόμο και απέργησαν: Δεν κάνουμε πίσω, όποια και αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου. Θα στείλουμε τον νόμο Χατζηδάκη και τις απαγορεύσεις στα σκουπίδια.

Προτείνουμε συγκεκριμένα προς τα ΔΣ ΔΟΕ - ΟΛΜΕ, ΣΕΠΕ - ΕΛΜΕ:

  • Να συνεχίσουμε συγκροτημένα την απεργία - αποχή από την αξιολόγηση και τα σχέδια κατηγοριοποίησης του σχολείου, με βάση τις αποφάσεις ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - ΑΔΕΔΥ. Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά.
  • Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μη συνεδριάσει τις επόμενες μέρες. Ο κλάδος θα απαντήσει συντεταγμένα. Καλύπτουμε με πανελλαδικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας, μέσα στη βδομάδα, για όσους συναδέλφους δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και ομάδες.
  • Νέα 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία την Παρασκευή 15/10 και μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα να κατακλύσουν τους δρόμους της Αθήνας.
  • Εκτακτες, μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ την Τετάρτη 13/10 και την Πέμπτη 14/10 και ολομέλεια προέδρων το Σάββατο 16/10 με σκοπό την κλιμάκωση του αγώνα μας, με συλλογικό και οργανωμένο τρόπο, με όλες τις μορφές που μπορούμε να αξιοποιήσουμε.
  • Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών σε κάθε σχολείο με το γράμμα των σωματείων.
  • Να γίνει άμεσα κοινή συνεδρίαση των ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τον συντονισμό των δράσεων.
  • Συμμετέχουμε μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη στις 4/11».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΥΝΕΚ - ΔΙΚΤΥΟ: Ενας απροσδόκητος (;) σύμμαχος της Κεραμέως (2022-10-18 00:00:00.0)
Ανάγκη η κοινή συμπόρευση δασκάλων και καθηγητών (2011-10-20 00:00:00.0)
Απεργούν στις 6 και 7 Οκτώβρη (2003-09-27 00:00:00.0)
Συζητούν για κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί (2002-02-21 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας (2000-02-24 00:00:00.0)
Οι πλειοψηφίες μπλοκάρουν τους αγώνες (1998-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ