Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΑΛ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
«Σε αδιέξοδο και αβεβαιότητα για τη συνέχεια της σχολικής χρονιάς»

Με επιστολή διαμαρτυρίας ζητούν μέτρα για συνέχιση της διά ζώσης διδασκαλίας

Ενα από τα σχολεία στο Αρκαλοχώρι τα οποία χτυπήθηκαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτέμβρη

Eurokinissi

Ενα από τα σχολεία στο Αρκαλοχώρι τα οποία χτυπήθηκαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτέμβρη
Τη διαμαρτυρία και την αγωνία τους για τους όρους με τους οποίους θα συνεχιστεί η σχολική χρονιά, μακριά από το σχολείο τους - που υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά από τον σεισμό της 27ης Σεπτέμβρη - και μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις, εκφράζουν με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας μαθητές Γ' τάξης του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη. Οι μαθητές ζητούν από το υπουργείο να ανταποκριθεί άμεσα στο πρόβλημα, χορηγώντας οικίσκους και ό,τι άλλο χρειάζεται για τη διά ζώσης διδασκαλία.

«Διανύουμε την πιο δύσκολη εποχή της γενιάς μας και καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε αυτή στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις αποκλειστικά, δίχως την υποστήριξή σας», σημειώνουν οι μαθητές προς το υπουργείο Παιδείας και υπογραμμίζουν: «Η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας είναι πρωτόγνωρη, όχι όμως σε βαθμό που να εξακολουθούμε να δικαιολογούμε λάθη επιζήμια για τη μαθητική κοινότητα, με σοβαρό αντίκτυπο τόσο στην επίδοση όσο και στο μέλλον μας». Η κυβέρνηση «δεν προνόησε άμεσα ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα», προσθέτουν και συνεχίζουν:

«Οι μαθητές της Γ' Λυκείου βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο και σε μια αβεβαιότητα για τη συνέχεια της σχολικής χρονιάς και την προετοιμασία που θα πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, χωρίς σπίτια, χωρίς φροντιστήρια, χωρίς αίθουσες διδασκαλίας και με τόσα άλλα προβλήματα, προσπαθώντας μόνοι μας να τα επιλύσουμε».

Την επιστολή κατέθεσαν στη Βουλή ως Αναφορά προς τους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Μαρία Κομνηνάκα και Διαμάντω Μανωλάκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ