Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ
Το Εφετείο επικύρωσε την ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών

Συνεχίζεται ο αυταρχικός κατήφορος για την επιβολή των αντιδραστικών μέτρων στα σχολεία απέναντι στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Χτες, σε συνέχεια της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, το Εφετείο ποινικοποίησε την απεργία - αποχή των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών κατά της «αξιολόγησης», απαγορεύοντας τη συνέχισή της και ορίζοντας ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παραβίασή της.

Ειδικότερα, η απεργία - αποχή της ΟΛΜΕ κηρύχθηκε παράνομη λόγω μη υποβολής αιτήματος για διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου. Η απεργία - αποχή της ΔΟΕ και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ κηρύχθηκε παράνομη λόγω αναρμοδιότητας των ΔΣ τους να την προκηρύξουν. Της ΟΙΕΛΕ κηρύχθηκε καταχρηστική «γιατί αποτελεί πολιτική απεργία».

Οι 100.000 απεργοί εκπαιδευτικοί, οι χιλιάδες που έδωσαν το «παρών» στα συλλαλητήρια, με τη συμμετοχή στην απεργία - αποχή από την «αξιολόγηση», έδειξαν τη δύναμή τους και με την πείρα της οργανωμένης δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος που έχει αφήσει στα χαρτιά αντιδραστικούς νόμους και διατάξεις.

«Η μάχη ενάντια στον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης θα συνεχιστεί ακόμα πιο μαζική, με όλες τις μορφές και όλα τα μέσα. Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης και της συνέχισης του αγώνα μας, ανεξάρτητα από τις δικαστικές αποφάσεις και τα κυβερνητικά φιρμάνια», έχει τονίσει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στην πρόταση κλιμάκωσης της πάλης που απευθύνει στα ΔΣ των Ομοσπονδιών και τις Γενικές Συνελεύσεις που προγραμματίζονται αυτές τις μέρες.

Μετά και τη δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ προσανατολίζονται άμεσα σε νέο συλλαλητήριο, ενώ προγραμματίζονται Γενικές Συνελεύσεις σήμερα και αύριο σε ΕΛΜΕ, καθώς και σε ΣΕΠΕ τις επόμενες μέρες. Ακόμα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ μεθαύριο, Σάββατο, ενώ για τους προέδρους των ΣΕΠΕ προγραμματίζεται το μεθεπόμενο Σάββατο.

Παράλληλα με τις Γενικές τους Συνελεύσεις, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ προχωρούν και σε συσκέψεις με γονείς. Σήμερα ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης» καλεί τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων σε σύσκεψη στις 6 μ.μ., στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ηρακλείου (Σοφίας και Νεότητος), για να ενημερώσει για τον νέο νόμο και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Το μαύρο άσπρο παρουσιάζει η υπουργός

Στο μεταξύ, μιλώντας χτες το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», η Νίκη Κεραμέως προσπάθησε να υποβαθμίσει το τεράστιο κύμα αντίδρασης στα όσα προωθεί η κυβέρνηση με την «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας αλλά και στον αυταρχισμό με τον οποίο επιχειρείται να καμφθεί η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών, υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή τους στην απεργία ήταν 45,57%, ενώ σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ξεπέρασε το 70%, κυμαινόμενη και σε υψηλότερα ποσοστά κατά περιοχές και σχολεία.

Η υπουργός της κυβέρνησης που επέλεξε να φέρει και να ψηφίσει τις ρυθμίσεις για τα σχολεία το κατακαλόκαιρο, με κλειστά σχολεία, για να αποφύγει οποιαδήποτε συζήτηση και αντιδράσεις για το τι προβλέπει και πού οδηγεί ο νέος νόμος, έκανε λόγο για ...«φοβερή παραπληροφόρηση». Δήλωνε μάλιστα ότι η «αξιολόγηση» έχει στόχο τη βελτίωση, τη στιγμή που εξελίσσεται μια ευρεία επιχείρηση υποβάθμισης των όρων μάθησης, με μαζικές συγχωνεύσεις, ότι ο νόμος δεν προβλέπει «κατάταξη των σχολείων», τη στιγμή που η κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων αποτελεί βασικό άξονα της συγκεκριμένης νομοθετικής παρέμβασης, αφού προβλέπει πως ούτε καν τα βιβλία δεν θα είναι ενιαία για όλους τους μαθητές.

Εξάλλου, και η διεθνής πείρα δείχνει πώς αντίστοιχα μέτρα αναπόφευκτα οδήγησαν σε πολυκατηγοριοποίηση των σχολείων και σε υποβάθμιση της Εκπαίδευσης για τη μεγάλη μάζα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, σε εξάρτηση από τους χορηγούς στους οποίους νομοθετήθηκε να απευθύνονται τα σχολεία για να συμπληρώνουν την ανεπαρκή κρατική χρηματοδότηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μαζικότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα (2024-04-02 00:00:00.0)
«Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας» (2024-01-23 00:00:00.0)
Συνέντευξη Τύπου για τα ζητήματα των μισθών και της λειτουργίας των σχολείων (2022-09-29 00:00:00.0)
Καταψηφίστηκε η πρόταση κλιμάκωσης της πάλης από τις πλειοψηφίες (2022-01-13 00:00:00.0)
Αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης» (2018-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ