Πέμπτη 13 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ
Καταψηφίστηκε η πρόταση κλιμάκωσης της πάλης από τις πλειοψηφίες

Να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ καλούν οι εκλεγμένοι με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Συνεδρίασαν την Τρίτη 11/1 τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, για να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία μετά την απόφαση της κυβέρνησης ν' ανοίξουν χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους.

Οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) κάλεσαν ο κλάδος να βρεθεί σε θέση μάχης και να διεκδικήσει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων και πρότειναν ενιαία και στις δυο Ομοσπονδίες πρόγραμμα δράσης που περιελάμβανε:

  • Συμμετοχή στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη 13/1, στις 5 μ.μ.
  • Στήριξη στις κινητοποιήσεις των μαθητών την Παρασκευή 14/1, με 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.
  • Συνεντεύξεις Τύπου και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και δήμους.
  • Πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 20/1, με 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας και επιπλέον 3ωρη στάση με απόφαση των ΔΣ ΣΕΠΕ ή ΕΛΜΕ όπου χρειάζεται.
  • Αμέσως μετά, κύκλο Γενικών Συνελεύσεων σε όλη την Ελλάδα και ολομέλεια προέδρων για την κλιμάκωση της πάλης.
  • Τα ΔΣ των Ομοσπονδιών να αποφασίσουν απεργία - απόχη από την αξιολόγηση άμεσα, προκειμένου να εκφραστεί με ενιαίο τρόπο, σε όλη την Ελλάδα, η συντριπτική αντίθεση του κλάδου στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Ομως τελικά τα Διοικητικά Συμβούλια της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ αποφάσισαν μόνο τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας σήμερα Πέμπτη και να προχωρήσουν σε συνεντεύξεις Τύπου. Καταψηφίστηκε από τις πλειοψηφίες η πρόταση για πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την επόμενη βδομάδα, όπως επίσης στην ΟΛΜΕ καταψηφίστηκε η πρόταση για τη στήριξη των μαθητικών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 14/01.

Με βάση αυτά, οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ καλούν τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ «να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να πιέσουν, ώστε να κλιμακωθεί ο αγώνας και η διεκδίκηση του κλάδου άμεσα, να δυναμώσουν την κοινή δράση με τους γονείς και τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ