Πέμπτη 13 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Σε αγωνιστικό κλίμα για την ασφάλειά τους και τα μορφωτικά τους δικαιώματα

Συγκεντρώσεις αύριο Παρασκευή σε Αθήνα (12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας), Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Από την προχτεσινή κινητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών και φοιτητών στο υπουργείο Υγείας
Από την προχτεσινή κινητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών και φοιτητών στο υπουργείο Υγείας
Νέα αγωνιστικά ραντεβού με αιχμή τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας και ασφάλειας στα σχολεία και την κατάργηση αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων δίνουν οι μαθητές.

Στην Αθήνα συγκεντρώνονται αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας. Στη συγκέντρωση καλεί επίσης τους φοιτητές το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, διεκδικώντας μέτρα προστασίας στα πανεπιστήμια και ειδική μέριμνα για την εξεταστική.

Στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές δίνουν αύριο τέσσερα αγωνιστικά ραντεβού: Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο δημαρχείο Καλαμαριάς και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι Συντονιστικές Επιτροπές των Μαθητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καλούν στις συγκεντρώσεις, αλλά και σε συνεδριάσεις 15μελών και 5μελών, ενημερώσεις στις τάξεις, συνελεύσεις σχολείων και αγωνιστικές κινητοποιήσεις με κάθε τρόπο, καταλήψεις, αποχές, καθιστικές διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, δήμους, Περιφέρειες.

Εκατοντάδες είναι τα σχολεία που έχουν μπει σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις, η πλειοψηφία των οποίων αποφασίζει τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής. Στη συζήτηση και τον προβληματισμό των μαθητών κυριαρχεί το θέμα της ασφάλειάς τους, καθώς βλέπουν ότι τα κρούσματα στα σχολεία είναι πολλά και τα μέτρα ανύπαρκτα.

Εντονα απασχολούν τους μαθητές και τα μορφωτικά ζητήματα που έχουν προκύψει, καθώς λόγω των πολλών νοσούντων καθηγητών η εικόνα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι καθημερινά κενά που δεν καλύπτονται, ύλη που συσσωρεύεται και μένει πίσω. Κι αυτά έρχονται να προστεθούν σε δυο προηγούμενες χρονιές με ανοιγοκλείσιμο σχολείων, ελλειμματική τηλεκπαίδευση, ύλη που δεν έχει αφομοιωθεί κ.λπ., και μπροστά τους βλέπουν τις εξετάσεις αυτής της χρονιάς με ιδιαίτερη πίεση και άγχος. Γι' αυτό και η αναπροσαρμογή της ύλης και η μέριμνα για την κάλυψη των κενών προβάλλουν ως επιτακτική ανάγκη και αίτημα των μαθητών.

Παράλληλα, έντονο και πιεστικό αρχίζει να γίνεται και το θέμα των απουσιών των μαθητών, καθώς δεν έχει υπάρξει για φέτος ειδική μέριμνα και οδηγίες από το υπουργείο, ενώ υπάρχουν πολλές απουσίες που φορτώνονται οι μαθητές λόγω των τεστ που χρειάζεται να κάνουν (να βρουν ραντεβού για rapid, να αναμείνουν τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου αν χρειαστούν τέτοιον κ.λπ.).

Αγωνιστικά ραντεβού μαθητών με συγκεντρώσεις έχουν οριστεί επίσης αύριο Παρασκευή στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, στη Μυτιλήνη, στις 10 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς. Σε κινητοποίηση επίσης προσανατολίζονται οι μαθητές στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ