Πέμπτη 13 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μέσα από τους Συλλόγους και τον αγώνα μας διασφαλίζουμε τις σπουδές και την εξεταστική

Ανακοίνωση των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας για τις διεκδικήσεις και τη στάση των άλλων δυνάμεων

«Μέσα από τους Συλλόγους μας επιβάλλουμε τα μέτρα προστασίας της υγείας μας! Διασφαλίζουμε με τον αγώνα μας τις σπουδές και την εξεταστική μας!», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων.

Οπως σημειώνουν, «κόντρα στην εφαρμογή των επικίνδυνων κορονο-πρωτοκόλλων της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολών μας και την εξεταστική, προτείναμε συγκεκριμένες διεκδικήσεις για μέτρα προστασίας της υγείας μας (δωρεάν rapid τεστ, πύκνωση δρομολογίων ΜΜΜ, αραίωση τμημάτων κ.ά.) και πραγματοποίησης της εξεταστικής ώστε να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής (εναλλακτικοί τρόποι εξέτασης, μέτρα για όσους νοσούν κ.ά.). Με βάση αυτές τις διεκδικήσεις προτείναμε μία σειρά δυναμικές κινητοποιήσεις σε διοικήσεις σχολών, στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Απέναντι στα δίκαια αιτήματα που εκφράζουν την αγωνία χιλιάδων φοιτητών, στάθηκαν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις στα Διοικητικά Συμβούλια», αναφέρουν οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ.

Σημειώνουν ότι η ΔΑΠ «η παράταξη της κυβέρνησης και 1η δύναμη στα πανεπιστήμια είναι αυτές τις μέρες εξαφανισμένη σχεδόν σε όλες τις σχολές της Αθήνας» και σημειώνουν ότι «είναι η παράταξη που στήριξε την απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει τις σχολές μας κλειστές για δύο χρόνια και την πολιτική που μας έφερε ως εδώ, αρνιόταν και την παραμικρή συζήτηση για μέτρα προστασίας της υγείας μας, αποθέωνε την "ατομική ευθύνη" και διατυμπάνιζε ότι "δεν χρειάζεται να διεκδικούμε, αρκεί να κάνουμε το εμβόλιο και ξεμπερδέψαμε". Ολα αυτά αξιοποιεί σήμερα το υπουργείο Παιδείας, για να τινάξει την εξεταστική στον αέρα, με τη στήριξη της ΔΑΠ! Από παράταξη των κλειστών σχολών έγινε η παράταξη των χαμένων εξεταστικών! Η στάση της σε ελάχιστες σχολές που, κάτω από την κατακραυγή των φοιτητών, πρότεινε εξ αποστάσεως εξεταστική - τη στιγμή που η κυβέρνηση της το απαγορεύει - σπάει κάθε ρεκόρ υποκρισίας!».

Για την ΠΑΣΠ επισημαίνουν ότι «στην πλειοψηφία των σχολών αγνοείται», προσθέτοντας ότι «έβαλε πλάτη για να παραμείνουν οι σχολές μας κλειστές εδώ και δύο χρόνια, στήριξε την υποχρηματοδότηση, τις εργολαβίες, την επιχειρηματική λειτουργία που μπαίνει εμπόδιο στην κάλυψη των αναγκών μας! Μάλιστα, η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ έβγαλε απλά μία ανακοίνωση που ζητούσε αναβολή έναρξης των μαθημάτων, χωρίς τη διεκδίκηση κανενός μέτρου προστασίας!».

Ακόμα, σημειώνουν ότι τα ΕΑΑΚ «καταψηφίζουν όλες τις αγωνιστικές παρεμβάσεις φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, υιοθετώντας στην πράξη τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ "θα λογαριαστούμε μετά"! (...) Διαφώνησαν με την παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας, γιατί "δεν έχουμε λόγο να πάμε σε αυτό το υπουργείο"! Μάλλον κανένας δεν ενημέρωσε τα ΕΑΑΚ ότι έχουμε πανδημία και το αρμόδιο υπουργείο για αυτά τα θέματα είναι... το Υγείας. Σε αρκετές σχολές καταψήφισαν το αίτημα χιλιάδων φοιτητών για εναλλακτικούς τρόπους εξέτασης! Διαφώνησαν με το αίτημα για μαγνητοσκόπηση των διαλέξεων».

«Καλούμε κάθε φοιτητή να γυρίσει την πλάτη στις δυνάμεις που στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης μέσα στις σχολές μας! Να μην εμπιστευτεί τις δυνάμεις που και αυτήν τη φορά αποδεικνύουν ότι δεν θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα μας! Με τους αγώνες μας ανατρέπουμε τα κορονο-πρωτόκολλα του υπουργείου στην πράξη! Με την οργάνωση της πάλης σε κάθε έτος και τμήμα, σε κάθε Φοιτητικό Σύλλογο, θα υπερασπιστούμε την υγεία και τις σπουδές μας!», τονίζουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», καλώντας τους φοιτητές σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις σήμερα στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας μαζί με τα εργατικά σωματεία και αύριο Παρασκευή στις 12 μ. στο υπουργείο Παιδείας μαζί με τους μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ