Σάββατο 23 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 24 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από Δευτέρα επανέρχεται ο δακτύλιος

Από τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη επανέρχεται ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, με την κυβέρνηση να επιλέγει να πριμοδοτήσει με ελεύθερη κυκλοφορία τα αποκαλούμενα «πράσινα» οχήματα και να βγάλει έξω από τις εξαιρέσεις ακόμα και τα οχήματα φυσικού αερίου ή υγραερίου που δεν είναι από κατασκευής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Συγκεκριμένα, από 25 Οκτώβρη 2021 έως και 22 Ιούλη 2022 για τις μέρες Δευτέρα έως Πέμπτη, κατά τις ώρες 07.00 έως 20.00 και για την Παρασκευή από 07.00 έως 15.00, θα επιτρέπεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία των ΙΧ και των φορτηγών με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους και με το σύστημα των μονών - ζυγών.

Οι εξαιρέσεις της απαγόρευσης ισχύουν για οχήματα EURO 6 που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 g/km και για ηλεκτρικά, υβριδικά. Οι μόνιμοι κάτοικοι πρέπει να εφοδιαστούν με ειδική κάρτα εισόδου - εξόδου, η οποία χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Ελεύθερα κινούνται τα ταξί όπως και άλλες κατηγορίες (γιατροί που πάνε μόνοι σε περιστατικό, δικαστικοί, οχήματα του Δημοσίου κ.λπ.). Η απόκτηση της άδειας δακτυλίου θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ