Σάββατο 23 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 24 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Διαδήλωσαν στο Γύθειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία του Γυθείου οι πυρόπληκτοι αγρότες από τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Μάνη, όπου πάνω από 100.000 στρέμματα καλλιεργειών έγιναν στάχτη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Βουρλιτής, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Λακωνίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αθήνας για τη Μάνη, που υπογράμμισαν την ανάγκη για συντονισμένο αγώνα και αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 6 Νοέμβρη με όλες τις Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

Τα βασικά αιτήματα των πληγέντων είναι για αποζημιώσεις και αναπλήρωση του εισοδήματος στο 100% της πραγματικής ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να χορηγηθούν, με ευθύνη του κράτους, όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους, για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών, άμεσα να προχωρήσουν αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, μέτρα δασοπροστασίας, με διάνοιξη δασικών δρόμων, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό των δασών και απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών από αυτά προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών στις εναπομείνασες δασικές εκτάσεις.

Επίσης απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη, πάγωμα και διαγραφή χρεών, σε εφορία, ΔΕΗ, ασφαλιστικές εισφορές, τράπεζες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ για όλους τους κατοίκους των πυρόπληκτων δήμων, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ