Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζει η κυβέρνηση τις απειλές και τις πιέσεις απέναντι στους εκπαιδευτικούς

Από την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στις 11 Οκτώβρη
Από την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στις 11 Οκτώβρη
Η σθεναρή, οργανωμένη, συλλογική αντίσταση των εκπαιδευτικών απέναντι στο νόμο της κυβέρνησης για το σχολείο, απέναντι στην αξιολόγηση που θα οδηγήσει σε ένα πιο ταξικό, άνισο, κατηγοριοποιημένο σχολείο, όπου οι γονείς θα βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, έχει προκαλέσει τη λυσσασμένη επίθεση της κυβέρνησης, που εντείνει τον αυταρχικό της κατήφορο και τις πιέσεις απέναντι στους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή του.

Ετσι, μετά τα δικαστήρια και τις απειλητικές δηλώσεις της υπουργού την προηγούμενη βδομάδα, επιστρατεύτηκε προχτές και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μιλήσει για ενέργειες «εκτός κανονιστικού πλαισίου», αναφορικά με τη συνέχεια της αντίστασης των εκπαιδευτικών με κάθε τρόπο που επιλέγουν. Παράλληλα, εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι στέλνονται στα σχολεία εκφοβιστικά ηλεκτρονικά μηνύματα και ανυπόγραφα κείμενα, που φτάνουν να «ποινικοποιούν» την ελεύθερη έκφραση γνώμης από τους εκπαιδευτικούς, ενώ στο «οπλοστάσιο» του υπουργείου βρίσκεται και η «Καθημερινή», που με το χτεσινό της πρωτοσέλιδο προσπαθεί να στοχοποιήσει τη δράση των συνδικάτων, παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα αναφορικά με την πορεία υλοποίησης της αξιολόγησης.

Ολοι μαζί παραπλανούν, κρύβοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχει απορρίψει τον νόμο που κάνει το σχολείο πιο εχθρικό απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των νέων. Παραβλέπουν ότι στις 11 του μήνα 100.000 απεργοί έδωσαν την απάντησή τους, υπερασπίζοντας όχι μόνο το λειτούργημά τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, αλλά και το ίδιο το δικαίωμά τους στην απεργία ενάντια στους αντιδραστικούς κυβερνητικούς νόμους.

Ολα αυτά κάνουν την κυβέρνηση να εντείνει τον αυταρχισμό, όμως οι εκπαιδευτικοί συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Να δυναμώσει ο αγώνας για όλα τα ζητήματα της Εκπαίδευσης

«Συνεχίζουμε αταλάντευτα τη μάχη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση! Εδώ και τώρα να επαναπροκηρυχθεί από το ΔΣ της ΟΛΜΕ η απεργία - αποχή!», καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), με δήλωση των εκλεγμένων της στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά και την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Η ΑΣΕ πρότεινε στο ΔΣ να πραγματοποιηθούν νέες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και νέα Γενική Συνέλευση των Προέδρων, αξιοποιώντας το διάστημα μέχρι να κλείσει η πλατφόρμα και να προτείνει στο σώμα επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής.

Από το ΔΣ ουσιαστικά δεν πάρθηκε κάποια απόφαση και η ΑΣΕ επισημαίνει τις ευθύνες των ΔΑΚΕ - ΠΕΚ, που υπερασπίζονται την αξιολόγηση και ΣΥΝΕΚ που αρνούνται την επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής κόντρα στην εκφρασμένη διάθεση του κλάδου. «Αφήνουν έκθετο τον κλάδο στην προσπάθεια του υπουργείου και του διοικητικού μηχανισμού να παρουσιάσουν τους εκπαιδευτικούς ως αποκομμένους από τα σωματεία και την Ομοσπονδία, αλλά και ως συνένοχους υλοποίησης της "αξιολόγησης". Την πιο κρίσιμη στιγμή διασπούν την ενότητα των συναδέλφων, βάζουν πλάτη στην υλοποίηση των σχεδιασμών της κυβέρνησης για την εφαρμογή της "αξιολόγησης"», τονίζει η ΑΣΕ, που καλεί τους εκπαιδευτικούς να δυναμώσουν τον αγώνα για όλα τα ζητήματα της Εκπαίδευσης (ενάντια στις συγχωνεύσεις για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία κ.ά.), παίρνοντας πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο μαζί με τους γονείς και τους μαθητές και να συμμετάσχουν μαζικά στα πανεργατικά συλλαλητήρια στις 4/11. «Μαζί με όλα τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα παλεύουμε για μόρφωση, δουλειά, υγεία και ζωή με δικαιώματα, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος έκτρωμα 4808/21 (Χατζηδάκη)», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ