Σάββατο 30 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 31 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες τον Νοέμβρη

Από τη Δευτέρα 1η Νοέμβρη και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, στο θέατρο «Αλφα / Ληναίος - Φωτίου» (Πατησίων 37 και Στουρνάρα 51, Πολυτεχνείο), ο Kώστας Γάκης σκηνοθετεί και διασκευάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Λούις Σεπούλβεδα, «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό».

Η παράσταση μας μεταφέρει στη φυλή των Mapuche, των «Ανθρώπων της Γης», των ιθαγενών της Νότιας Χιλής που εκδιώχθηκαν βίαια από τις εστίες τους από τις μεγάλες εταιρείες υλοτομίας. Μεγάλο μέρος της συγγραφικής του κλίσης ο Σεπούλβεδα το οφείλει στις ιστορίες που του αφηγούνταν οι δικοί του από τον μακρινό Νότο. Εγραψε αυτό το βιβλίο εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει σε έναν 8χρονο ιθαγενή πιτσιρικά, που τον είχε δει να κλαίει, γιατί η αστυνομία πήρε το σκυλί του, κατηγορώντας την οικογένειά του πως το έκλεψε, επειδή ήταν σκύλος ράτσας και ήταν αδύνατο να είναι δικός τους...

Ερμηνεύουν: Γιάννης Βασιλώττος, Ελευθερία Μάζαρη, Ιωάννα Παπακωνσταντίνου. Στο ρόλο του Σκύλου ο Κώστας Γάκης.

***

Από την Πέμπτη 4 Νοέμβρη και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Οδυσσέας Ιωάννου συναντιούνται ξανά επί σκηνής στο θέατρο «ΔΙΑΝΑ» (Ιπποκράτους 7) με την «Κοινή Ησυχία». Συνοδοιπόρος τους είναι η Ελένη Ράντου, που υπογράφει την πρώτη της σκηνοθεσία στο θέατρο, και οι ηθοποιοί Σοφία Πανάγου και Δημήτρης Καπετανάκος.


Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμηνεύει σπουδαία τραγούδια, κάποια από το προσωπικό του ρεπερτόριο και άλλα από την ακριβή κληρονομιά του ελληνικού τραγουδιού, ενώ το κείμενο του Οδυσσέα Ιωάννου αναζητά τα χαμένα μας όνειρα, τις ματαιωμένες προσδοκίες μας...

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ανδρέας Αποστόλου: πιάνο - ενορχηστρώσεις, Μαίρη Μπρόζη: βιολί - τραγούδι, Βαγγέλης Πατεράκης: μπάσο, Στέφανος Δημητρίου: κρουστά και Γιάννης Αυγέρης: Κιθάρες - πνευστά.

***

Από τις 12 Νοέμβρη το θέατρο «Από Κοινού» (Ευπατριδών 4, Γκάζι) παρουσιάζει τα τρία μονόπρακτα «Ενας καλός μάρτυρας», «Αγάπη» του Γιώργου Λαμψίδη και «Η κουτσή» της Αννας Μαυροπούλου-Βαφειάδου, με τον γενικό τίτλο «Εργατα και δουλείας» σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου.

Τρεις μικρές περιεκτικές κωμωδίες με θέματα της καθημερινότητας των πρώτων Ποντίων από την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα. Τρία θεατρικά μονόπρακτα διανθισμένα με παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου, που τραγουδιούνται ζωντανά επί σκηνής με τη συνοδεία της ποντιακής λύρας (κεμεντζέ).

Παίζουν οι: Ελένη Γερασιμίδου, Στέφανος Καλλιανίδης, Δαμιανός Νικολαΐδης, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου, Γιάννης Σιδηρόπουλος. Λύρα: Στέφανος Καλλιανίδης

Παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ