Σάββατο 30 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 31 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
SUPER LEAGUE 1
Στο επίκεντρο ΟΑΚΑ και Αγρίνιο

Το ντέρμπι των «κιτρινόμαυρων» ΑΕΚ και Αρη και η «έξοδος» του πρωτοπόρου Ολυμπιακού στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό είναι τα παιχνίδια που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην 8η αγωνιστική της Super League 1.

Στο ΟΑΚΑ η 2η ΑΕΚ, ανεβασμένη ψυχολογικά αλλά και με σημαντικές απουσίες (Γκαρσία - Αμραμπάτ), στοχεύει σε μία ακόμα νίκη προκειμένου να παραμείνει κοντά στην κορυφή ή και να την «πατήσει» εφόσον γκελάρει ο Ολυμπιακός. Ο δε Αρης, προερχόμενος από ευρεία νίκη επί του Παναιτωλικού (5-1), θέλει να συνεχίσει τη βαθμολογική του άνοδο, ενώ παράλληλα ελπίζει και σε δικαίωση από το CAS και επιστροφή των 6 βαθμών που του αφαιρέθηκαν πριν αρχίσει η σεζόν.

Στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός επιδιώκει νικηφόρα «απόδραση» ώστε να παραμείνει 1ος, αλλά και για να πάει με καλή ψυχολογία στον κρίσιμο αγώνα με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης για το Europa League. Από την πλευρά του ο γηπεδούχος Παναιτωλικός «καίγεται» για βαθμούς, μετά τη συντριβή στου Χαριλάου που τον καθήλωσε χαμηλά στη βαθμολογία.

Από τις δύο ομάδες που ισοβαθμούν στην 3η θέση, δύσκολη αποστολή έχει ο Βόλος στη Νίκαια με αντίπαλο τον Ιωνικό, αντίθετα με τον ΠΑΟΚ, που έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 30/10: ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης (19.30 - Novasports Prime), Παναιτωλικός - Ολυμπιακός (19.30 - Cosmote Sports 2).

Κυριακή 31/10: Λαμία - Ατρόμητος (15.00 - Cosmote Sport 3), Παναθηναϊκός - ΟΦΗ (17.45 - Cosmote Sport 2), ΑΕΚ - Αρης (19.30 - Cosmote Sport 1), ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης (19.30 - Novasports Prime).

Δευτέρα 1/11: Ιωνικός - Βόλος (19.30 - Cosmote Sport 1).

SUPER LEAGUE 2
Πρεμιέρα σε «θολό τοπίο»

Με την κυβέρνηση να έχει υποσχεθεί λύση (βλ. ΕΡΤ) στις ΠΑΕ της κατηγορίας ως προς το φλέγον ζήτημα του τηλεοπτικού συμβολαίου και τα «θέλω» των επιχειρηματιών, αλλά τις δικαστικές αποφάσεις να αναθεωρούν ξανά και ξανά το «τοπίο», μέχρι και στο ...παρά 1, το πρωτάθλημα της Super League 2 ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο. Μια έναρξη που έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση, μετά από τρεις αναβολές το προηγούμενο διάστημα, εξαιτίας των ζητημάτων που έμεναν ανοιχτά στην κατηγορία που προέκυψε από την κυβερνητική αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Βάσει αυτής η SL 2 μετατράπηκε σε μια «υπερκατηγορία» 32 ομάδων (κάτι που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις), μεταξύ τους και των β' ομάδων ορισμένων ισχυρών ΠΑΕ της SL 1.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Βόρειος όμιλος: Σάββατο (15.00): Απόλλων Λάρισας - Βέροια, Πιερικός - Θεσπρωτός. Κυριακή (15.00): Ολυμπιακός Β' - Τρίκαλα, ΑΕΛ - ΠΑΟΚ Β', Απόλλων Πόντου - Αλμωπός, Ηρακλής - Αναγέννηση Καρδίτσας, Νίκη Βόλου - Ξάνθη, Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Βόλου.

Νότιος όμιλος: Σάββατο (15.00): Κηφισιά - Ρόδος, ΟΦ Ιεράπετρας - Παναθηναϊκός Β', Εργοτέλης - Αιγάλεω, Διαγόρας Ρόδου - ΑΕΚ Β'. Κυριακή (15.00): Αστέρας Βλαχιώτη - Ηρόδοτος, Λεβαδειακός - Καραϊσκάκης, Χανιά - Καλαμάτα.

BASKET LEAGUE
Δεσπόζει η κόντρα της Πάτρας

Το πατρινό ντέρμπι Απόλλωνα - Προμηθέα δεσπόζει στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Basket League, όπου το ενδιαφέρον κεντρίζουν επίσης οι αναμετρήσεις σε Πυλαία και Αλεξάνδρειο. Αναλυτικά:

Σάββατο: Αρης - Λαύριο (17.00 - ΕΡΤ Sports 1), Ιωνικός - ΑΕΚ (20.00 - ΕΡΤ3).

Κυριακή: ΠΑΟΚ - Περιστέρι (17.00 - ΕΡΤ3), Λάρισα - Ηρακλής (20.00 - ΕΡΤ3).

Δευτέρα: Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου (19.30 - ΕΡΤ3).

VOLLEYLEAGUE
Στη Σύρο τα βλέμματα

Στη Σύρο διεξάγεται η σπουδαιότερη αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της Volleyleague ανδρών (Σάββατο 30/10), με τον 2ο της βαθμολογίας Φοίνικα να υποδέχεται τον εκ των πρωτοπόρων και αήττητο Ολυμπιακό (19.00). Δοκιμασία στη Βέροια περιμένει τον έτερο της κορυφής Παναθηναϊκό, κόντρα στον Φίλιππο (17.00), ενώ στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ υποδέχεται την Κηφισιά (17.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ