Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οι γειτονιές του κόσμου» επιστρέφουν από 7 Νοέμβρη

Το συγκλονιστικό ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου» επιστρέφει επί σκηνής από τις 7 Νοέμβρη, για λίγες παραστάσεις, στο θέατρο «Βαφείο - Λάκης Καραλής» (Αγ. Ορους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός) σε διασκευή - σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου.

Η ποιητική συλλογή του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου» γράφτηκε από το 1949 έως το 1951, κατά τη διάρκεια της εξορίας του ποιητή στη Μακρόνησο και τον Αη Στράτη. Εκδόθηκε το 1957, είναι αφιερωμένη στον Μάρκο Αυγέρη και περιλαμβάνεται στον Τόμο Ε «Τα Επικαιρικά».

Ο Γιάννης Ρίτσος ανασυνθέτει μια ολόκληρη δεκαετία, κρίσιμη για την παγκόσμια Ιστορία (1941 - 1951). Η Κατοχή, η Αντίσταση, η Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά, ο Εμφύλιος είναι τα θέματα γι' αυτό το «τραγούδι», όπως το χαρακτηρίζει ο ποιητής. Ενα «τραγούδι» γραμμένο με τη συγκινησιακή φόρτιση της εμπειρίας και τη βαθιά γνώση της Ιστορίας του Ανθρώπου.

Διασκευή - σκηνοθεσία: Νάντια Δαλκυριάδου. Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Παναγιωτακοπούλου. Επιμέλεια κίνησης: Μαρίνα Μαυρογένη. Μουσική επιμέλεια: Εφη Ψιαχούλια, Ελσα Στουρνάρα. Φωτογραφίες - βίντεο: Αγάπη Καλογιάννη, Νίκος Μπίμπιζας. Φωτισμοί: Γιώργος Ψυχράμης. Σχεδιασμός αφίσας: Στέφανος Μιχαηλίδης.

Ηθοποιοί: Ξένια Αλεξίου, Λάζαρος Βαρτάνης, Στέφανος Παπατρέχας, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης.

Από Κυριακή 7 Νοέμβρη και κάθε Κυριακή στις 20.00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944.189.698

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ φοιτητικό, 5 ευρώ ανέργων, Ατέλεια ΣΕΗ - είσοδος δωρεάν

Προπώληση: Viva.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ