Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Είμαι δίπλα στο ΚΚΕ και με αυτό θα πορευτώ

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης μίλησε στον ρ/σ «Οver FM» για τα ζητήματα των ποδοσφαιριστών, τα σημερινά προβλήματα στην κοινωνία και τη συστράτευσή του με το ΚΚΕ

Σε μια αρκετά διαφορετική συνέντευξη σε σχέση με τις συνηθισμένες ανθρώπων του ποδοσφαίρου, ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στο ραδιόφωνο του «Over FM» και την εκπομπή «Cover Page». Ο Ν. Παπαδόπουλος μίλησε για τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες, για τα προβλήματα γενικότερα στην κοινωνία, καθώς επίσης για τη στήριξή του στο ΚΚΕ.

Για τα προβλήματα και τη στάση των ποδοσφαιριστών: «Θεωρώ πως όλοι πρέπει να ασχολούμαστε με τα κοινά, την πολιτική, γιατί αυτή καθορίζει τις ζωές μας, οπότε κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει άποψη και να τη λέει. Οσον αφορά τους αθλητές, εννοείται ότι θα έπρεπε να έχουν άποψη και να την εκφράζουν. Δεν μπορούμε να ζούμε στον μικρόκοσμό μας και να μην ασχολούμαστε με τίποτα άλλο. Εκτός αυτού, και συναδελφικά να το δούμε, όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι προνομιούχοι, ειδικά στη δεύτερη και στην τρίτη κατηγορία υπάρχει ένα χάος. Πρόσφατο παράδειγμα είναι ο πρώην παίκτης του Αρη που αυτοκτόνησε και στον οποίο χρωστούσαν χρήματα 5-6 ομάδες. Δεν είναι όλα ρόδινα στον αθλητισμό. Στην πρώτη κατηγορία μπορεί να είμαστε λίγο πιο προνομιούχοι και να έχουμε ένα εισόδημα μεγαλύτερο. Από εκεί και πέρα, οι συνάδελφοί μας στις μικρότερες κατηγορίες υποφέρουν. Ετσι, πρέπει να βγούμε μπροστά για να βελτιώσουμε αυτήν την κατάσταση».

Συνέχισε λέγοντας ότι «προσπαθούν να χωρίσουν τον κόσμο σε οποιαδήποτε κατηγορία, ώστε να μην ενωθεί. Από εκεί και πέρα, αυτά που ζούμε είναι πολύ δύσκολα. Η κοινωνία μας ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, που δεν τις είχαμε ξαναζήσει, αλλά αυτός είναι ο καπιταλισμός. Οταν φτάνει στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο, αναπόφευκτα έρχεται σε αυτό το σημείο. Γι' αυτό και ο Μαρξ έλεγε πως ο καπιταλισμός θα ανατραπεί».

Ερωτηθείς αν θα ασχοληθεί με τα κοινά στο τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε για τη συστράτευσή του με το ΚΚΕ: «Εγώ είμαι κομματικοποιημένος, είμαι δίπλα στο ΚΚΕ, οπότε δεν μπορώ γενικότερα να ασχοληθώ "με τα κοινά", θα ασχοληθώ με το ΚΚΕ. Το κόμμα που στηρίζει τη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία είναι το ΚΚΕ και με αυτό θα πορευτώ. Το Κόμμα θα αποφασίσει πώς θα με αξιοποιήσει και το πώς θα βοηθήσω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ