Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολλαπλασιάζονται τα καλέσματα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Από περσινή κινητοποίηση πλημμυροπαθών στην Καρδίτσα
Από περσινή κινητοποίηση πλημμυροπαθών στην Καρδίτσα
Ολο και περισσότεροι φορείς του λαϊκού κινήματος καλούν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 6/11. Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Παράρτημα Μενιδίου - Φυλής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών και ο Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού σε κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Δεν συμβιβαζόμαστε ούτε με το "μαύρο" τοπίο της φωτιάς ούτε με το "καφέ" της πλημμύρας. Πριν από περίπου δύο μήνες, χάσαμε και πάλι ένα μεγάλο μέρος του φυσικού πλούτου της περιοχής, έναν ακόμα πνεύμονα πρασίνου για όλη την Αττική, με τις μεγάλες πυρκαγιές στους πρόποδες της Πάρνηθας. Βρεθήκαμε ανυπεράσπιστοι εξαιτίας της απουσίας μέτρων αντιπυρικής προστασίας. Βρεθήκαμε με ΜΗΔΕΝ δασεργάτες στο Δασαρχείο της Πάρνηθας, με αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει κανένας καθαρισμός του δάσους και άλλες αναγκαίες εργασίες μέσα σε αυτό. Βρεθήκαμε με πενιχρή χρηματοδότηση για διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων. Βρεθήκαμε με υποστελεχωμένη την Πυροσβεστική και με μέσα απαρχαιωμένα ή ελλιπώς συντηρημένα.

Τώρα έχουμε μπροστά μας τον χειμώνα. Ηδη ζήσαμε τον εφιάλτη με τον "Μπάλλο" πριν από λίγες μέρες.

Με ευθύνη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής και της δημοτικής αρχής, τα διάφορα ρέματα που υπάρχουν στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων παραμένουν κατεστραμμένα από τη φωτιά, γεμάτα με φερτά υλικά. Τα αναγκαία έργα διευθέτησης των ρεμάτων της Εσχατιάς και της Καναπίτσας συνεχίζουν να μένουν στα χαρτιά. Η μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του κέντρου του Μενιδίου συνεχίζει να καρκινοβατεί. Πολύ περισσότερο που τα όποια αντιπλημμυρικά έργα που σχεδιάζονται είναι αποσπασματικά, με αποτέλεσμα να μη λύνουν το πρόβλημα αλλά να το μεταφέρουν σε μια άλλη περιοχή του δικού μας δήμου ή σε γειτονικούς δήμους.

Με ευθύνες διαχρονικές, γινόμαστε για πολλά χρόνια στο ίδιο έργο θεατές!

Είμαστε αυτοί που πριν από 22 χρόνια θρηνήσαμε δικούς μας ανθρώπους από τον σεισμό της Πάρνηθας εξαιτίας απουσίας αντισεισμικών μέτρων προστασίας.

Είμαστε αυτοί που το 2007 είδαμε τον φυσικό πλούτο της Πάρνηθας να γίνεται και πάλι στάχτη.

Είμαστε αυτοί που θρηνήσαμε θύματα πριν από λίγα χρόνια, μέσα στο κέντρο του Μενιδίου, από φονικές πλημμύρες.

Είμαστε αυτοί που σε κάθε βροχή φοβόμαστε να μετακινηθούμε στους δρόμους της πόλης μας γιατί μετατρέπονται σε χειμάρρους.

Είμαστε οι μικροί επαγγελματίες της περιοχής, που κάθε χειμώνα επιστρατεύουμε σακιά με άμμο και άλλους αυτοσχέδιους τρόπους για να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις μας και το εμπόρευμά μας.

Βγαίνουμε στον δρόμο! Διεκδικούμε αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς για τους πληγέντες, αλλά ταυτόχρονα διεκδικούμε ουσιαστικά έργα και μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας. Θύματα και πληγέντες από φυσικές καταστροφές θα συνεχίσουμε να έχουμε, αν τώρα δεν σταματήσουμε την εγκληματική πολιτική που θεωρεί κόστος τα αναγκαία έργα και μέτρα πρόληψης και προστασίας».

Δρομολογούνται λεωφορεία το Σάββατο

- Μενίδι, στις 10 π.μ. από την πλατεία Καράβου.

- Ελευσίνα, στις 10 π.μ. από το δημοτικό πάρκινγκ.

- Ασπρόπυργος, στις 10.10 π.μ. από την παραλία.

- Κόκκινος Μύλος, στις 10.15 π.μ. από την τριγωνική πλατεία.

- Ανω Λιόσια, στις 10 π.μ. από την τριγωνική πλατεία (όπισθεν δημαρχείου).

- Βαρυμπόμπη, στις 10 π.μ. από την πλατεία.

Συμμετοχές από όλη την Ελλάδα

Για το συλλαλητήριο έχουν δηλώσει συμμετοχή: Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Ενωση ΕΒΕ Ελευσίνας - Μάνδρας, η Επιτροπή Κατοίκων Βαρυμπόμπης - Θρακομακεδόνων, η Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Γορτυνίας, η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Καμινάδων Καρδίτσας, η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Αλιάκ - Μαχαλά Καρδίτσας, η Επιτροπή Αγώνα Σεισμόπληκτων Μεσοχωρίου Λάρισας, η Επιτροπή Αγώνα Σεισμόπληκτων Αγίων Παρασκιών Κρήτης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα σεισμόπληκτων Αρκαλοχωρίου Κρήτης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αθήνας για τη Μάνη, η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, σωματεία και μαζικοί φορείς της Κρήτης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Δαμασίου - Τυρνάβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ