Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η κυβέρνηση επιμένει στα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης

Από κινητοποίηση εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών στις αρχές της σχολικής χρονιάς
Από κινητοποίηση εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών στις αρχές της σχολικής χρονιάς
Η έκρηξη κρουσμάτων φέρνει για μία ακόμα φορά επιτακτικά την ανάγκη για επιπλέον μέτρα, ώστε να εξασφαλιστούν η προστασία της υγείας και η μόρφωση των παιδιών σε ανοιχτά σχολεία.

Το υπουργείο εξακολουθεί να απαντά στις ανησυχίες προβάλλοντας σαν απόλυτο μέτρο τα τεστ και μάλιστα μόνο σε ανεμβολίαστους, ενώ η αγωνία κορυφώνεται για την αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Σύμφωνα με τα προχτεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, τη βδομάδα 25 - 31 Οκτώβρη το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4 - 18 ετών ήταν 6.682, αποτελώντας το 25% στο σύνολο των κρουσμάτων, ενώ από 1η Οκτώβρη μέχρι 3 Νοέμβρη έχουν νοσήσει με COVID 26.194 παιδιά κάτω των 17 ετών. Η υφυπουργός Ζ. Μακρή δήλωσε χτες στη Βουλή ότι «υπάρχει μικρός αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό».

Την ίδια στιγμή, σε χαμηλά επίπεδα εξακολουθεί να βρίσκεται η εμβολιαστική κάλυψη, η οποία απλώς καταγράφεται από το υπουργείο. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι 12 ετών δεν προβλέπεται ακόμα εμβολιασμός ενώ η εικόνα για τα μεγαλύτερα παιδιά, σύμφωνα με όσα δήλωνε η υπουργός Παιδείας την Τρίτη μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, στις ηλικίες 15 - 18 έχει εμβολιαστεί ένα 35% και ένα ποσοστό 23% στις ηλικίες 12 - 14.

Για το υπουργείο το γεγονός ότι ένα μικρό ποσοστό τμημάτων είναι κλειστό λόγω κρουσμάτων, δείχνει ούτε λίγο ούτε πολύ πως... τα μέτρα του αποδίδουν. Ομως για να κλείσει ένα τμήμα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα «υπερμετάδοσης» που ισχύουν τη φετινή σχολική χρονιά, θα πρέπει να έχει ήδη νοσήσει το 50%+1 των μαθητών του, δηλαδή η διασπορά να ...μην «μαζεύεται». Στα, δε, διαρκή αιτήματα γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών για αραίωση στις τάξεις και αύξηση της καθαριότητας, η κυβέρνηση «απαντά» με συγχωνεύσεις και κενά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ