Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διαδήλωση για τα σχολεία στο Βερολίνο

Σε διαδήλωση στο Βερολίνο με κεντρικό σύνθημα «Το σχολείο πρέπει να αλλάξει!» καλούν αύριο Σάββατο σωματεία εκπαιδευτικών, κοινωνικοί λειτουργοί, παιδαγωγοί και φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, σύλλογοι γονέων, μαθητές και άλλες οργανώσεις.

Οι διοργανωτές καταγγέλλουν τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και άλλες ειδικότητες, απαιτούν οι μαθητές να έχουν περισσότερο χρόνο και κατάλληλες συνθήκες για κοινωνικοποίηση και ομαδικές δραστηριότητες, προσλήψεις εκπαιδευτικών και του αναγκαίου προσωπικού (λογοθεραπευτές, νοσηλευτές, ψυχολόγους κ.ά.).

Οπως αναφέρουν, οι μαθητές στα σχολεία του Βερολίνου «δεν λαμβάνουν την υποστήριξη που χρειάζονται», «δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί λειτουργοί επιβαρύνονται υπερβολικά επειδή τους λείπουν συνάδελφοι», ενώ το Βερολίνο θα έπρεπε να προσλαμβάνει 3.000 δασκάλους ετησίως.

Ετσι, «οι γονείς πρέπει να αναλαμβάνουν και να προλαβαίνουν ό,τι δεν προσφέρει το σχολείο, τα καθήκοντα για όλους είναι όλο και περισσότερα, ο χρόνος όλο και λιγότερος». Η εκπαιδευτική πολιτική της τοπικής κυβέρνησης του Βερολίνου «γεμίζει τρύπες αντί να υποστηρίζει τα σχολεία όπως το χρειάζονται», καταγγέλλουν.

Η νέα συμφωνία κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο (θα συνεχιστεί η συγκυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων - «Αριστεράς») θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε βδομάδες. Μεταξύ άλλων θα καθορίσει και τις κατευθυντήριες γραμμές της εκπαιδευτικής πολιτικής για τα επόμενα πέντε χρόνια, προειδοποιούν σωματεία και σύλλογοι. «Είτε θα παρακολουθούμε σαν θεατές πώς τα σχολεία συνεχίζουν να έχουν ελλείψεις και κενά για άλλα πέντε χρόνια, είτε θα διασφαλίσουμε επιτέλους ότι τα σχολεία και τα παιδιά θα πάρουν αυτό που χρειάζονται», καταλήγουν.

Στην κινητοποίηση καλεί και η Επιτροπή Αγώνα Βερολίνου, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν, «που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει μαθητές και δασκάλους». Μεταξύ άλλων απαιτεί να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αραίωση των μαθητών στις τάξεις, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ