Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ
Πρωτοβουλία διαμεσολάβησης από την Ουγκάντα

Στο φόντο εντεινόμενων συγκρούσεων του αιθιοπικού στρατού με ένοπλων οργανώσεις του Τιγκράι και τον «Στρατό Απελευθέρωσης του Ορόμο», ο Πρόεδρος της Ουγκάντας Γ. Μουσεβένι ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκληθεί συνάντηση των επικεφαλής των χωρών της Ανατολικής Αφρικής στις 16 Νοέμβρη, για να συζητήσουν τη σύγκρουση στην Αιθιοπία.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουγκάντας ανέφερε ότι ο Μουσεβένι επικοινώνησε με τον Αιθίοπα πρωθυπουργό Α. Αχμεντ, εκφράζοντας την ανησυχία του για την άρνηση των εκπροσώπων του «Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου Τιγκράι» να συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις και να συμφωνήσουν σε εκεχειρία.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την αποχώρηση μέρους του διοικητικού προσωπικού από την πρεσβεία τους στην Αντίς Αμπέμπα, ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής υπηρεσίας USAID εκτίμησε ότι η προέλαση ένοπλων αντικυβερνητικών δυνάμεων του Τιγκράι προς την πρωτεύουσα θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη βόρεια Αιθιοπία και θα περιπλέξει την παροχή βοήθειας, η οποία ήδη παρεμποδίζεται «κατάφωρα» από την κυβέρνηση της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ