Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προετοιμάζει για τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα

Την ώρα που οι τιμές χονδρεμπορικής ρεύματος στη χώρα μας παραμένουν σταθερά πάνω από τα 200 ευρώ, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος συνεχίζουν να υπόσχονται «επιπλέον μέτρα» στήριξης, προϊδεάζοντας για τις τεράστιες αυξήσεις που θα πληρώσουν εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά και μικρομάγαζα στους επόμενους εκκαθαριστικούς.

Με την προχτεσινή τιμή της λεγόμενης «αγοράς επόμενης μέρας» στο χρηματιστήριο Ενέργειας να «χτυπάει» τα 217 ευρώ/Mwh - την υψηλότερη σε όλη την Ευρώπη - ο υπουργός Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο «οριζόντιας ενίσχυσης» των νοικοκυριών με ποσό που θα αποφασιστεί από τα συναρμόδια υπουργεία τις επόμενες μέρες. Εκανε εκ νέου λόγο περί «διεθνούς ενεργειακής κρίσης», προϊδεάζοντας επί της ουσίας ότι και η νέα κυβερνητική παρέμβαση θα είναι ξανά μερικές «πενταροδεκάρες» και μόνο για τις πρώτες 300 Kwh, μαζί με την εκπτωτική πολιτική που θα ακολουθήσει η ΔΕΗ για τους δικούς της πελάτες για τις επόμενες 300 Κwh.

Πλέον, με τις τιμές να είναι σταθερά πάνω από τα 200 ευρώ, για να απορροφηθεί η αύξηση (που αναμένεται υπερδιπλάσια), θα απαιτηθούν πολύ υψηλότερα κονδύλια από αυτά που έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα, αλλά και άλλα μέτρα για τη μείωση της τελικής τιμής, όπως κατάργηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ στην Ενέργεια, μέτρα που η κυβέρνηση έχει διατρανώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν σκοπεύει να λάβει. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η κυβέρνηση με περισσή κυνικότητα συνεχίζει να «προμοτάρει» κάθε είδους «πράσινη μπίζνα», όπως η πρωτοβουλία για τα λεγόμενα «πράσινα νησιά» που δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την επενδυτική εκμετάλλευση του πλούσιου αιολικού και ηλιακού δυναμικού των νησιών, ενώ δημιουργεί και νέες αγορές για τη διαρκώς ανερχόμενη ευρωπαϊκή - και όχι μόνο - βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ