Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Να ανακληθεί η απόφαση για εισιτήριο 50 ευρώ στο υποβρύχιο μουσείο Αλοννήσου

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση ανάκληση της ΚΥΑ που επιβάλλει το εισιτήριο των 50 ευρώ για να επισκεφθεί κάποιος το υποβρύχιο μουσείο με το ναυάγιο στην Περιστέρα Αλοννήσου, όπως και την κατάργηση του εισιτηρίου για την επίσκεψη στο θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου, και καλεί τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς της Αλοννήσου να τα απαιτήσουν με τον αγώνα τους.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «η "βόμβα" έσκασε ένα χρόνο περίπου μετά το καταδυτικό σόου του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστού, που δήλωνε ότι απέδωσε στην ανθρωπότητα τον "Παρθενώνα των ναυαγίων"».

Επισημαίνει ακόμα πως «αποδεικνύεται έτσι αυτό που πάγια υποστηρίζει η "Λαϊκή Συσπείρωση", ότι μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, που τα πάντα λειτουργούν με τη λογική του κέρδους, και τα καταδυτικά πάρκα και τα υποβρύχια μουσεία που προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας από κοινού με τη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν απευθύνονται στην πλειοψηφία του λαού, αλλά στους λίγους, αφού η πρόσβαση σε αυτά, αντί για καθολικό δωρεάν δικαίωμα, αποτελεί πανάκριβο εμπόρευμα.

Τώρα αυτό γίνεται αντιληπτό και από τους κατοίκους της Αλοννήσου και ιδιαίτερα από τους μικρούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού - Επισιτισμού, που τους καλλιεργούσαν κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμος την αυταπάτη ότι με το υποβρύχιο μουσείο στην Περιστέρα ή το θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου θα άνοιγε για αυτούς ο δρόμος προς την ευημερία».

Ταυτόχρονα διεκδικεί κρατική μέριμνα για το δικαίωμα κάθε εργατικής και λαϊκής οικογένειας για διακοπές, αναψυχή και τουρισμό, προβάλλοντας συγκεκριμένες διεκδικήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ