Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ
Βήμα στην οργάνωση των αγροτών - κτηνοτρόφων η συγκρότηση του Συλλόγου

Με μαζική συμμετοχή στις εκλογές ολοκληρώθηκε η ανάδειξη του ΔΣ

Ενα σημαντικό βήμα στην οργάνωση της πάλης των αγροτών και κτηνοτρόφων και στη διεκδίκηση της ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων τους σημειώθηκε σε Κεφαλονιά - Ιθάκη, με τη συγκρότηση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου και την πραγματοποίηση εκλογών για την ανάδειξη του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Στις εκλογές, που ολοκληρώθηκαν την Τρίτη, συμμετείχαν μαζικά αγρότες και κτηνοτρόφοι, ψηφίζοντας συνολικά 128, ανάμεσά τους αρκετές γυναίκες και νέοι, από σχεδόν όλες τις περιοχές των δύο νησιών όπως η Παλική, τα χωριά γύρω από το Αργοστόλι, τη Σάμη, την Πύλαρο και τον Ελειό, αλλά και την Ιθάκη.

Στο επταμελές ΔΣ, που θα συγκροτηθεί σε Σώμα άμεσα, εκλέχτηκαν οι: Παναγής Σωτήρας, Βασίλης Βασιλάτος, Παναγής Τουλάτος-Ρομπόλης, Παναγής Θεοδωράτος, Αποστόλης Βαλλιάνος, Βαγγέλης Αντωνέλος και Νίκος Ζαφειράτος, ενώ την ελεγκτική επιτροπή αποτελούν οι Διαμαντίνα Ρηγάτου, Ασπασία Δρακονταειδή και Δημήτρης Αναλυτής.

«Το ενδιαφέρον για τον Σύλλογο ήταν μεγάλο, τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια των εκλογών», σημειώνει σε δήλωσή του ο Παναγής Σωτήρας, επισημαίνοντας: «Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία, αλλά και υποχρεώσεις, απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, την ανάγκη να παλέψουμε για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, απέναντι στις πολιτικές κυβερνήσεων, ΕΕ και μεγαλεμπόρων, μεταποιητών».

Αμεσα, ο Σύλλογος θα βρεθεί ξανά με περιοδείες στα χωριά, οργανώνοντας συσκέψεις και συζητήσεις με τους αγροτοκτηνοτρόφους για όλα τα θέματα, με στόχο να οργανωθεί σε κάθε χωριό η δράση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, μέσω του Συλλόγου. «Δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω, προκειμένου να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας και τη ζωή στα χωριά μας», δηλώνει ο Παναγής Σωτήρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ