Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλούσιο πρόγραμμα στα Στέκια της ΚΝΕ

Ενας μήνας γεμάτος μαθήματα αλλά και αξιόλογες εκδηλώσεις περιμένει τους επισκέπτες και τους μαθητές του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα (Τροίας 36, πλ. Βικτωρίας).

Στο πλαίσιο αυτό, συζήτηση με δασκάλους και μαθητές, με θέμα «Ελα μαζί μας, με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για να δυναμώσει ο αγώνας για τις ανάγκες και το δίκιο μας», προγραμματίζεται σήμερα, Παρασκευή 12 Νοέμβρη, στις 20.00. Θα μιλήσει η Κατερίνα Στύλου, μέλος του ΚΣ και επικεφαλής της Πολιτιστικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ.

Παράλληλα, τιμώντας τα 80χρονα του ΕΑΜ και τα 75χρονα του ΔΣΕ, το Στέκι ξεκινά κινηματογραφικό αφιέρωμα σε ελληνικές ταινίες και ντοκιμαντέρ που εξιστόρησαν τις δεκαετίες του 1940 και του 1950. Οι προβολές γίνονται κάθε Κυριακή στις 19.30, με το εξής πρόγραμμα: Κυριακή 14/11, «Καινούριος ουρανός: Οι γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ξύδα και Τάσου Κωνσταντόπουλου. Κυριακή 21/11 προβολή ταινίας για την άνοδο του Μεταξά στην εξουσία και το καθεστώς που επικρατούσε. Κυριακή 28/11«Ούλοι εμείς εφέντη», σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού. Στην προβολή θα παρευρίσκεται ο σκηνοθέτης που θα απαντήσει σε ερωτήσεις των θεατών.

Τέλος, στις 30 Νοέμβρη, στις 20.30, το Στέκι θα παρουσιάσει μια βραδιά με νέους μουσικούς: Ο σολίστ Αντώνης Μανιάς και οι μαθητές του παρουσιάζουν έργα του Μπετόβεν και άλλων συνθετών.

Βιβλιοπαρουσιάσεις στο «Τραβέρσο»

Η ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ οργανώνει βιβλιοπαρουσιάσεις εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» στο Πολιτιστικό της Στέκι «Τραβέρσο» (Φίλωνος 9). Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Στέκι θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», με έργα των Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, πολιτικές επεξεργασίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, λογοτεχνικά βιβλία και εκδόσεις για μικρότερες ηλικίες. Η έκθεση θα λειτουργεί από 13/11 και κάθε Σαββατοκύριακο έως τα Χριστούγεννα, από 11.00 έως 20.00.

Αναλυτικά οι βιβλιοπαρουσιάσεις: Σάββατο 13/11, στις 18.00, «Το μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος» (Μαρξ, Ενγκελς). Παρουσιάζει ο Αρης Τραμπακούλος, στέλεχος της ΚΝΕ. Σάββατο 20/11, στις 13.00, «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;» (Μάισκι Ι. Μ.). Παρουσιάζει η Δώρα Τσαλίκη, στέλεχος της ΚΝΕ. Σάββατο 27/11, στις 18.00, «Κι όμως κινείται...» (Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας). Παρουσιάζει η Πηνελόπη Παγουλάτου, στέλεχος της ΚΝΕ. Σάββατο 4/12, στις 13.00, «10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», (Τζ. Ριντ). Παρουσιάζει η Ελενα Φαράκου, στέλεχος της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ