Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
Κινητοποίηση ενάντια στο σκουπιδοεργοστάσιο

Κινητοποίηση ενάντια στη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, όπως και ενάντια στο χτίσιμο εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων και μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων, πραγματοποίησε την Κυριακή η κοινότητα Βαρνάβα στο σημείο εκκίνησης του αγώνα του Μαραθωνίου. Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι εμποδίστηκαν αρχικά από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αργότερα υλοποιήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα για απομάκρυνση των σκουπιδιών που είχαν ριχτεί με «πειρατικό» τρόπο στον χώρο του ΧΥΤΑ.

Οπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα, Σπύρος Ηλίας, «η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα υλοποιήθηκε από τον δήμο, τους αγωνιζόμενους κατοίκους του δήμου και της κοινότητας Βαρνάβα, δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι δεν υποκύπτουμε και ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Η Περιφέρεια, διά του Γ. Πατούλη, που ήταν και συνδιοργανωτής, είχε λάβει τα μέτρα της, αλλά οι αποφασισμένοι κάτοικοι της κοινότητάς μας και του ευρύτερου δήμου έκαναν το χρέος τους. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απομάκρυνση των σκουπιδιών - που η ρίψη τους έγινε στις 30/9 εν κρυπτώ - υλοποιήθηκε! Προστατεύουμε τον τόπο μας και τιμήσαμε τη σημερινή (σ.σ. μαραθώνια) εκδήλωση όπως της αρμόζει».

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του Σεπτέμβρη σκουπίδια άγνωστης προέλευσης είχαν εναποτεθεί από φορτηγά εργολάβου, με τη συνοδεία συμβατικών οχημάτων της αστυνομίας, στον ΧΥΤΑ. Την καταγγελία είχε κάνει η δημοτική κοινότητα Βαρνάβα: «Οι "κλέφτες" που έδρασαν σαν πειρατές στις 4 το πρωί, με εντολή των υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπως ισχυρίζεται ο Γ. Πατούλης, κινήθηκαν χωρίς προσωρινή άδεια δοκιμαστικής λειτουργίας». Σε λαϊκή συνέλευση του χωριού είχε απαιτηθεί η άμεση απομάκρυνσή τους με μέσα του δήμου. Ο Σπ. Ηλίας είχε καταγγείλει πως «η συγκεκριμένη εντολή ρίψης έχει ονοματεπώνυμο, την έδωσε ο Γ. Πατούλης, που είναι άξιος συνεχιστής μετά την προηγούμενη ρίψη της Ρ. Δούρου. Αυτοί δεν αλλάζουν, εφαρμόζουν συγκεκριμένες πολιτικές της ΕΕ που φτιάχνει νόμους εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μεγαλοκατασκευαστών, πουλώντας "πράσινη ανάπτυξη" και "σεβασμό στο περιβάλλον"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ