Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παραστάσεις διαμαρτυρίας στην πρεσβεία και το προξενείο των ΗΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ πραγματοποίησαν χτες ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), ενάντια στα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών κατά της Κούβας και του λαού της.

«Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, κάτω τα χέρια από την Κούβα», έγραφε το πανό που σήκωσαν μέλη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου απέναντι από την αμερικάνικη πρεσβεία, ενώ επέδωσαν επίσης ψήφισμα διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τη νέα επιχειρούμενη προβοκάτσια μέσω «αυθόρμητων αντικυβερνητικών δράσεων» που ενορχηστρώνονται από τις ΗΠΑ και απαιτώντας μεταξύ άλλων τον τερματισμό του απάνθρωπου αμερικανικού αποκλεισμού, την επιστροφή του εδάφους της βάσης του Γκουαντάναμο που παράνομα κατέχουν οι ΗΠΑ, την άρση κάθε είδους κυρώσεων και προκλητικών δράσεων, να σταματήσουν κάθε είδους επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας.

Με τα συνθήματα «Η Κούβα δεν είναι μοναχή, είναι μαζί της όλοι οι λαοί» και «Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», η ΕΔΥΕΘ και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το Σάββατο αντίστοιχη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό και καταδίκης των ιμπεριαλιστικών αντεπαναστατικών σχεδιασμών, έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Οι συγκεντρωμένοι τοποθέτησαν στην είσοδο του προξενείου αφίσες με τη μορφή του Φιντέλ Κάστρο και το ψήφισμα της ΕΔΥΕΘ. Στη συνέχεια, προχώρησαν σε συμβολικό κάψιμο της αμερικανικής σημαίας στην πύλη του Προξενείου, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης των ιμπεριαλιστικών δράσεων απέναντι στον λαό και την κυβέρνηση της Κούβας.

  • Αντίστοιχες πρωτοβουλίες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κατά της Κούβας οργανώθηκαν σε πολλές χώρες όλου του κόσμου, με τον Α' Γραμματέα του ΚΚ Κούβας και Πρόεδρο της χώρας, Μιγκέλ Ντίας - Κανέλ, να σημειώνει σε ανάρτησή του: «Δράσεις αλληλεγγύης σε πάνω από 80 πόλεις στηρίζουν τη θέληση του κουβανικού λαού να οικοδομήσει το δικό του μέλλον». Μεταξύ άλλων, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης οργανώθηκαν στην Ιρλανδία, στον Καναδά, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής κ.α., ενώ και στις ΗΠΑ προγραμματιζόταν για χτες συνάντηση αλληλεγγύης με την Κούβα μπροστά από την πρεσβεία της χώρας στην Ουάσιγκτον.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ