Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παραδίδουν την Ελλάδα στους κατασκευαστές

Στο τέλος Φλεβάρη αναμένεται να είναι έτοιμο το Σχέδιο Νόμου με το οποίο θα εισβάλλουν οι κατασκευαστές, σε όλα τα επίπεδα κατασκευής των δημόσιων έργων

Ολη η Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο... στα χέρια των εργολάβων. Το κυβερνητικό αυτό «όραμα» επανέλαβε χτες ο υφυπουργός Χ. Πάχτας, ο οποίος δήλωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί το Σχέδιο Νόμου για την ιδιωτικοποίηση όλων των έργων, μικρών, μεσαίων και μεγάλων!

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, στο τέλος του Φλεβάρη προβλέπεται να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την είσοδο των ιδιωτών σε κάθε μορφής δημόσια έργα και υπηρεσίες. Πρόκειται για προωθημένη μορφή ιδιωτικοποιήσεων, γνωστή και με τα αγγλικά αρχικά PFI, το οποίο και πρωτοεφαρμόστηκε στη θατσερική Αγγλία και συνεχίζεται από τους συνεχιστές της... Οπως ανέφερε, εκτός από τις μέχρι σήμερα συμβάσεις παραχώρησης (ιδιωτικοποίησης) των μεγάλων έργων, όπως των οδικών δικτύων της ΠΑΘΕ, της Ιόνιας οδού, της σήραγγας Υμηττού, του οδικού άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, η κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα υπογραφής συμβάσεων παραχώρησης και για τμήματα της Εγνατίας Οδού, καθώς και για την υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης. Πέραν αυτών, συνέχισε ο υφυπουργός, με το σύστημα PFI, η κυβέρνηση θα περάσει σε άλλες δράσεις μικρότερης εμβέλειας, είτε περιφερειακής, είτε δημοτικής, είτε νομαρχιακής. Σύμφωνα με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες αρχές που διέπουν το σύστημα PFI, στόχος της κυβέρνησης είναι το πέρασμα όλων των έργων, από την κατασκευή σχολείων, φυλακών και μικρών περιφερειακών δρόμων μέχρι και τα έργα πανελλαδικής εμβέλειας στα χέρια ιδιωτών. Στη συνέχεια το δημόσιο θα αγοράζει υπηρεσίες από ιδιώτες, π.χ θα πληρώνει ενοίκιο για κτιριακό συγκρότημα σχολείων που κατασκεύασαν ιδιώτες, το ίδιο μπορεί να γίνει με φυλακές κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ