Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
«Να απελευθερωθεί αμέσως ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς»

«Υπόδικος στα δικαστήρια των λαών ο ιμπεριαλισμός», τονίζει ανακοίνωσή του

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει ότι το ΝΑΤΟ «επιχειρεί να δικάσει τα θύματά του» διαμέσου της δίκης Μιλόσεβιτς, την οποία καταγγέλλει ως «στημένη». Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης ακολουθεί:

«Το ΠΑΜΕ ως εκφραστής του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας, εκφράζοντας την οργή και αγανάκτηση της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, καταγγέλλει και καταδικάζει τη στημένη δίκη του Νατοϊκού δικαστηρίου της Χάγης σε βάρος του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας ,Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Τον δικάζουν "διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις" υποταγής της χώρας του στον ιμπεριαλισμό!!!

Οι αμερικανα-νατοϊκοί και ευρω-ενωσιακοί ιμπεριαλιστές βομβάρδισαν ανηλεώς και σκότωσαν γυναικόπαιδα και αμάχους, ερήμωσαν και εγκατέστησαν τα στρατεύματα κατοχής τους στην τέως Γιουγκοσλαβία.

Τώρα στο πρόσωπο του Μιλόσεβιτς δικάζουν όλα τα θύματά τους αλλά και τη θέληση όλων των λαών για εθνική ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση, για μη υποταγή και μη συναίνεση στην εθελοδουλία και στο ραγιαδισμό.

Οι θύτες Νατοϊκοί και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, με επικεφαλής τους αυτοχριζόμενους Νομπελίστες "ειρήνης", σκυλεύοντας πάνω στα θύματά τους οικοδομούν τη διαβόητη "παγκοσμιοποίηση" και "Νέα Τάξη Πραγμάτων" της ασυδοσίας του Κεφαλαίου.

Με αυτούς συμπορεύτηκε και η ελληνική κυβέρνηση συμπράττοντας στο βρώμικο πόλεμο ενάντια στη γειτονική μας χώρα και ερχόμενη έτσι σε αντίθεση με το 98% του λαού μας που καταδίκασε ενεργά αυτόν τον πόλεμο. Συνένοχοι όμως με όλους αυτούς είναι και εκείνοι οι πολιτικοκοινωνικοί φορείς που εμφορούνται με τα ευρω-ενωσιακά «ιδεώδη» και τους ευρω-μονόδρομους των κοινωνικών και θερμών πολέμων του Κεφαλαίου.

Ενάντια σε αυτήν την κατάσταση του ιμπεριαλιστικού εξανδραποδισμού, είναι άμεση ανάγκη, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, να ορθώσει το ανατρεπτικό μαχητικό μέτωπό του. Το ΠΑΜΕ σε αυτή την κατεύθυνση πρωτοστατεί και:

  • Απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Μιλόσεβιτς
  • Καλεί όλα τα Συνδικάτα να οργανώσουν κίνημα έμπρακτης έκφρασης αλληλεγγύης προς τον Μιλόσεβιτς μέχρι την απελευθέρωσή του».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ