Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΕΣΗΕΑ
Διά ζώσης θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

Τη «διά ζώσης» διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στην ΕΣΗΕΑ από τις 27 έως τις 31 Γενάρη 2022 αποφάσισε η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χτες στον «Πανελλήνιο», παρά τη μεθοδευμένη προσπάθεια της σημερινής πλειοψηφίας του ΔΣ (πρόσκεινται στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ) και άλλων δυνάμεων να περάσουν, με πρόσχημα την πανδημία, το δήθεν «μεικτό σύστημα», (ηλεκτρονικές και διά ζώσης εκλογές), εφαρμόζοντας το αντεργατικό νομοθετικό έκτρωμα «Χατζηδάκη». Τη μεγάλη σημασία της διαφύλαξης όλων των ζωντανών διαδικασιών στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Ανέδειξε ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα χειροτέρευε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία της Ενωσης, η οποία με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ αποδέχεται επί της ουσίας τον αντεργατικό οδοστρωτήρα όλων των κυβερνήσεων και υπονομεύει κάθε αγωνιστική διεκδίκηση και κοινή δράση όλων των εργαζομένων στον κλάδο, τη συμπόρευσή τους με το εργατικό κίνημα. Οι εργαζόμενοι με τις διεκδικήσεις τους και τον αγώνα τους, το ταξικό κίνημα έχει αποδείξει στην πράξη και μέσα στην πανδημία ότι μπορεί να οργανώνει ζωντανές διαδικασίες, να τις περιφρουρεί και να προστατεύει τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, επισήμανε επίσης ο εκπρόσωπος της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας», ενώ θύμισε τις μεγάλες κινητοποιήσεις που οργάνωσαν οι εργαζόμενοι της COSCO και της «e-food» μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες.

Από την Παρασκευή οι αρχαιρεσίες στον ΕΔΟΕΑΠ

Να ψηφίσουν τους υποψήφιους που στηρίζει για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, στις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν από τις 19 έως τις 24 Νοέμβρη 2021, καλεί τους εργαζόμενους μέλη του ασφαλιστικού ταμείου το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

«Μπροστά και στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ, χρειάζεται να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας για ένα ενιαίο, υποχρεωτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα εξασφαλίζει τις συντάξεις και το σύνολο των παροχών για όλους, σε επίπεδο αντίστοιχο με τις ανάγκες τους», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και καλεί τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ να διεκδικήσουν:

  • Εντελώς δωρεάν παροχές όλων των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πρόνοιας για όλους. Καμιά επιχειρηματική δράση σε Υγεία - Πρόνοια.
  • Καμιά μείωση σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ για όλους. Να επανέλθει το εφάπαξ για τους νεοεισερχόμενους.
  • Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία, καμιά πληρωμή από τους εργαζόμενους. Οι κρατικές και εργοδοτικές εισφορές να καλύπτουν τις απαιτούμενες με βάση τις ανάγκες παροχές.
  • Να φύγει η εργοδοσία από το Ταμείο. Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι των εργαζομένων.
  • Να ενταχθούν στον ΕΔΟΕΑΠ οι υπό δοκιμασία εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και οι πρακτικά ασκούμενοι.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, που θα συμβάλλουν στην αύξηση των εσόδων του Ταμείου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
  • Να μην τεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι.
  • Να επιστραφούν όλα τα «κλεμμένα» από το «κούρεμα» και όλα τα χρωστούμενα των εργοδοτών στο Ταμείο.
  • Να ανατραπούν και να μην εφαρμοστούν στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, όλης της προηγούμενης δεκαετίας.
  • Είμαστε ενάντια στην παράδοση της Επικουρικής Ασφάλισης στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα, ενάντια στα επαγγελματικά ασφαλιστικά ταμεία.

Οι υποψήφιοι που προτείνονται για εκλογή στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και στηρίζει το ΠΑΜΕ Τύπου είναι οι:

Ζάχαρης Παναγιώτης (Πάνος), σκιτσογράφος, μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ

Κουτσοβίλης Ευστράτιος (Στράτος), διοικητικός υπάλληλος, μέλος ΔΣ ΕΠΗΕΑ

Μηλιώνης Γεώργιος - Νικόλαος, δημοσιογράφος, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ

Πολύζος Κωνσταντίνος, τεχνικός τηλεόρασης, μέλος ΔΣ ΕΤΙΤΑ και μέλος ΔΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

Χαραλαμπίδης Παναγιώτης, δημοσιογράφος, μέλος ΕΣΗΕΜΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ