Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΤΙΚΗ
Πάλι μια νεροποντή έφερε μεγάλα προβλήματα

Η απουσία αντιπλημμυρικής προστασίας ξανά στο προσκήνιο

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι και πάλι στο Μοσχάτο
Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι και πάλι στο Μοσχάτο
Εντονα προβλήματα προκλήθηκαν ξανά σε τμήματα της Αττικής από τη δυνατή βροχόπτωση που σημειώθηκε αργά προχτές το βράδυ, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την έλλειψη ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων. Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ μεγάλα ήταν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 113 κλήσεις. Στο Μοσχάτο η οδός Αργοστολίου μετατράπηκε ξανά σε χείμαρρο. Το νερό έφτασε τους 40 πόντους μέσα σε αυλές σπιτιών, αυτοκίνητα σταμάτησαν στις «λίμνες» εγκλωβίζοντας οδηγούς και επιβαίνοντες, το 2ο Λύκειο πλημμύρισε ξανά με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να κάνουν μάθημα, οι γραμμές του ηλεκτρικού μετατράπηκαν σε λίμνη ανάμεσα σε Μοσχάτο και Φάληρο όπου διακόπηκε η κυκλοφορία αργά το βράδυ της 23ης Νοέμβρη βάζοντας σε ταλαιπωρία εκατοντάδες εργαζόμενους που επέστρεφαν στο σπίτι τους.

Επίσης, έκλεισε η λεωφόρος Ποσειδώνος προς Συγγρού, στο ύψος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Σημειώνεται πως πριν από 40 μέρες το συγκεκριμένο σημείο είχε πλημμυρίσει ξανά, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν οι όποιες παρεμβάσεις που θα απέτρεπαν τις καταστροφές. Προβλήματα είχε για αρκετές ώρες η Πέτρου Ράλλη.

Εχθρικός για τον λαό ο σχεδιασμός του αστικού κράτους

Για άλλη μια φορά έρχονται στο προσκήνιο οι εγκληματικές ευθύνες του αστικού κράτους και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Τα τόσο αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα (όπως και τα αντισεισμικά και αντιπυρικά) δεν είναι στις προτεραιότητές τους καθώς δεν είναι επιλέξιμα, όπως ρητά επιβεβαιώνουν τα κείμενα της ΕΕ και οι σχετικές ντιρεκτίβες. Αντίθετα, προχωράνε έργα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων στον τουρισμό, στον επισιτισμό, στην αγορά ακινήτων. Γι' αυτό δεν χρειάζεται καμία ανοχή σε αυτήν την πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους να βλέπουν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν, να καταστρέφεται το βιος τους.

Απαιτείται να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση για μέτρα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας που θα «θωρακίζουν» όλες τις περιοχές. Σε αυτήν τη διεκδίκηση στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι κομμουνιστές, το ταξικό εργατικό κίνημα, οι αγωνιστικές συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων.

Περιοδεία για να συζητήσει με κατοίκους και αυτοαπασχολούμενους πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από την Στέλλα Βαλαβάνη, περιφερειακή σύμβουλο Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και τον Παναγιώτη Κυριαζίδη, μέλος του Τομεακού Γραφείου του Νότιου Τομέα του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Μοσχάτου - Ταύρου.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Μοσχάτου του ΚΚΕ σημειώνει αναλυτικά:

«Για μια ακόμη φορά το Μοσχάτο βρέθηκε στο έλεος μιας απλής μπόρας, που προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στις γειτονιές του. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, η Αργοστολίου μετατράπηκε ξανά σε χείμαρρο φτάνοντας το νερό στους 40 πόντους μέσα σε αυλές σπιτιών, αυτοκίνητα σταμάτησαν στις λίμνες εγκλωβίζοντας οδηγούς και επιβαίνοντες, το 2ο Λύκειο πλημμύρισε ξανά με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να κάνουν μάθημα, οι γραμμές του ηλεκτρικού μετατράπηκαν σε λίμνη ανάμεσα σε Μοσχάτο και Φάληρο διακόπτοντας την κυκλοφορία αργά το βράδυ της 23ης Νοέμβρη βάζοντας σε ταλαιπωρία εκατοντάδες εργαζόμενους που γυρνούσαν στο σπίτι τους.

Οχι, καμία διαδήλωση και απεργία δεν ταλαιπώρησε τον κόσμο αλλά ο κακός τους ο καιρός. Η διοίκηση του δήμου, η Περιφέρεια και η κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες. Τα έργα που λείπουν απλά δεν είναι στις προτεραιότητές τους καθώς δεν είναι επιλέξιμα, όπως λένε στα κείμενά τους από την ΕΕ και το κράτος τους.

Το καλοκαίρι μάς καταδικάζουν να καιγόμαστε, το φθινόπωρο πνιγόμαστε.

Δεν είναι αυτή η μοίρα μας.

Καμία ανοχή στην πολιτική που μας καταδικάζει να βλέπουμε τα σπίτια μας να πλημμυρίζουν, τα μαγαζιά των αυτοαπασχολούμενων να καταστρέφονται, τις ζωές μας να μπαίνουν σε κίνδυνο.

Τώρα να συμπορευτούμε με τις δυνάμεις του ΚΚΕ παντού για να διεκδικήσουμε μέτρα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας που θα θωρακίζουν τον οικιστικό ιστό του Μοσχάτου και των γύρω περιοχών».

  • Προβλήματα με τη νεροποντή προκλήθηκαν και στην Κεντρική Εύβοια, όπου στις περιοχές της Ερέτριας και της Αμαρύνθου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ