Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ
Βροχή παραβιάσεων στις εκλογές του Συλλόγου

Σημαντικές καταγγελίες για παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας και προσπάθειες επηρεασμού των εργαζομένων στην Αττική και σε άλλες περιοχές, κατά τις προχτεσινές αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης στο Σύλλογο Εργαζομένων της ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ, κάνουν με κοινή τους ανακοίνωση οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΕΝΙΑΙΑ σ.α.κ., Αγωνιστική Συνεργασία, Αυτόνομη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία, Ενότητα Εργαζομένων και ΠΑΣΚΕ ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ. Στην ανακοίνωσή τους, οι παρατάξεις αναφέρουν ότι προηγήθηκαν στην προεκλογική περίοδο βία και απειλές από την πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης και ότι είχαν προειδοποιηθεί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για την πιθανότητα ανάλογων κρουσμάτων και κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν:

«Στα περισσότερα εκλογικά κέντρα έλειπαν τα παραβάν και δε διασφαλιζόταν η μυστικότητα της ψηφοφορίας. Σημειωτέον ότι η διάσταση των ψηφοδελτίων ήταν 1 μέτρο επί 70 εκατοστά και ήταν αδύνατο χωρίς την ύπαρξη παραβάν να διαφυλαχτεί η μυστικότητα.

Αλλού δεν έδιναν όλα τα ψηφοδέλτια ή έδιναν ένα και αν κάποιος εργαζόμενος ήθελε άλλο... έπρεπε να το ζητήσει.

Σε πολλά εκλογικά κέντρα υπήρχαν παραβάν... διαφανή.

Ανθρωποι της τράπεζας περιφέρονταν στους χώρους της ψηφοφορίας για να ασκούν ψυχολογική βία στους ψηφοφόρους, με την παρουσία τους.

Ορισμένες κάλπες δεν είχαν λουκέτο και άνοιγαν κάθε φορά που έπρεπε να μπει ένα ψηφοδέλτιο.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αρνήθηκε να δώσει το μητρώο μελών για έλεγχο του εκλογικού σώματος, στις συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Ολες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις - πλην της εργοδοτικής συνδικαλιστικής παράταξης «Ενωμένος Σύλλογος» - δεν πήραν τα ψηφοδέλτιά τους έγκαιρα, όταν ο παραπάνω συνδυασμός τα είχε δέκα ημέρες νωρίτερα».

Οι παρατάξεις αναφέρουν ακόμη ότι «για όλα τα παραπάνω αντιδημοκρατικά φαινόμενα και τις παράνομες πράξεις, έχουν υποβληθεί ενστάσεις και καταγγελίες στους δικαστικούς αντιπροσώπους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ