Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Χρειάζεται συνολική απάντηση

«Η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η δημόσια Υγεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά. Χρειάζεται μια συνολική απάντηση και στη βάση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και του Θριάσιου νοσοκομείου με τη συστράτευση των κατοίκων, των εργαζομένων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών».

Την επισήμανση αυτή έκανε ο Γιώργος Αδάμ εκ μέρους του Συντονιστικού Σωματείων της περιοχής του Θριάσιου στη χτεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων του Θριάσιου νοσοκομείου, που έκαναν τετράωρη στάση εργασίας διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου. Ο Γ. Αδάμ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων για τη στήριξη του νοσοκομείου «που είναι βγαλμένο από τα σπλάχνα των κατοίκων της Ελευσίνας».

Στη γενική συνέλευση συζητήθηκαν τα γενικότερα προβλήματα του νοσοκομείου (υποχρηματοδότηση, ελλείψεις προσωπικού κ.ά.) και αποφασίστηκε να γίνει νέα πεντάωρη στάση εργασίας (8 π.μ - 1 μ.μ) την ερχόμενη Τρίτη 19 Φλεβάρη. Η ΕΣΑΚ Υγειονομικών επισήμανε ότι χρειάζεται συστράτευση των κατοίκων και μαζικών φορέων της περιοχής ενάντια στα ιδιωτικά ιατρεία που θα πλήξουν την περίθαλψη και τη δημόσια Υγεία και συνολικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου και πρότεινε σειρά αγωνιστικών μέτρων για την απόκρουσή τους, η οποία όμως δεν ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του σωματείου των εργαζομένων.

Η χθεσινή συνέλευση των εργαζομένων συνέπεσε και με ένα δυσάρεστο γεγονός, που αποτελεί συνέπεια της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας την ψυχιατρική περίθαλψη. Ενας νοσηλευτής του νοσοκομείου, που εργάζεται στην ψυχιατρική κλινική τραυματίστηκε όταν νεαρός ασθενής της κλινικής που βρισκόταν εκεί με εισαγγελική παραγγελία του επιτέθηκε.

Η ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου, που αποτελεί ανοιχτή δομή για βραχεία νοσηλεία, μπήκε αναγκαστικά στην ψυχιατρική εφημερία του Λεκανοπεδίου μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1999, με την πρόβλεψη ότι δε θα νοσηλεύονται σε αυτήν περισσότερα από πέντε εισαγγελικά περιστατικά. Παρ' όλα αυτά η κλινική, που εφημερεύει ανά τρεις μέρες δέχεται - παρά τις σοβαρές ελλείψεις κατάλληλου προσωπικού και υποδομής - μεγάλο όγκο εισαγγελικών περιστατικών, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε κίνδυνο οι ασθενείς, αλλά και το προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητούν από τη διοίκηση, το Γ' Περιφερειακό Σύστημα Υγείας (ΠεΣΥ) και το υπουργείο Υγείας την άμεση λύση του προβλήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ράντζα μέχρι και στην τραπεζαρία... (2021-07-02 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στο Θεραπευτήριο - Νοσοκομείο Λέρου (2019-12-04 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες στην Ψυχιατρική Κλινική (2019-08-01 00:00:00.0)
Απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια σε συγχωνεύσεις και διαθεσιμότητες (2013-09-10 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση στο νοσοκομείο (2008-12-09 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι (2005-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ