Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Η κυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο διάλυσης της Καμεράτας

Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΠΜΣ που ζητά την επαναλειτουργία της Καμεράτας
Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΠΜΣ που ζητά την επαναλειτουργία της Καμεράτας
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την πρόσφατη τροπολογία που πέρασε εν μια νυκτί το υπουργείο Πολιτισμού, η οποία προβλέπει λύση και εκκαθάριση του Μουσικού και Εκπαιδευτικού Οργανισμού της Ελλάδας, του οποίου σκοπός ήταν ο προγραμματισμός και η οργάνωση των καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων της Καμεράτας. Με την εν λόγω τροπολογία επιχειρείται να μπει «ταφόπλακα» στις δίκαιες διεκδικήσεις των μουσικών και των διοικητικών υπαλλήλων για δεδουλευμένα χρόνων, αποζημιώσεις, ένσημα και να απαλλαγεί από κάθε ποινική ευθύνη το τελευταίο ΔΣ.

Για να χρυσώσει το χάπι στους εργαζόμενους μουσικούς της Καμεράτας, που ήταν τα θύματα αυτού του τρόπου λειτουργίας, το υπουργείο έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιους από αυτούς να εργαστούν με σύμβαση αορίστου χρόνου σε εποπτευόμενο φορέα του που θα επιλέξουν με αίτησή τους μέχρι το τέλος Νοέμβρη.

Σε αυτό το ζήτημα επανέρχεται με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ο οποίος σημειώνει ότι είναι «αδιανόητο να σταματήσει την πολύχρονη λειτουργία της, μια ορχήστρα με αναγνωρισμένο καλλιτεχνικό έργο σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Συνεχίζοντας αναφέρει πως αποτελεί πρόκληση να μιλά η κυβέρνηση για ανάδειξη του σύγχρονου Πολιτισμού «και συγχρόνως ο υπεύθυνος υφυπουργός να αδιαφορεί για το κλείσιμο μιας ορχήστρας που έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στον σύγχρονο μουσικό πολιτισμό. Είναι προκλητικό η υπουργός Πολιτισμού να παρακολουθεί χειροκροτώντας την τελευταία συναυλία της Καμεράτας και σήμερα να επιβλέπει την κατάργησή της».

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καλεί «την ηγεσία του ΥΠΠΟ να σταματήσει να κρύβεται και να κρατήσει με υπουργική παρέμβαση τους εργαζόμενους της Καμεράτας σε έναν νέο, διάδοχο καλλιτεχνικό οργανισμό, που θα στελεχωθεί και με νέες προσλήψεις μουσικών με σταθερές εργασιακές σχέσεις. Αντίστοιχα, ζητάμε να γίνει το ίδιο με τους μουσικούς της Ορχήστρας των Χρωμάτων και της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ