Κυριακή 17 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
ΓΚΑΖΙΕΣ

Το ρεκόρ γύρου στο Fiorano κατέρριψε με το νέο μονοθέσιο της Ferrari ο παγκόσμιος πρωταθλητής Michael Schumacher. Ο Γερμανός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με την F2002, τη νέα φόρμουλα της Ferrari, αφού πιστεύει ότι θα είναι έτοιμη στις 3 Μάρτη. «Είναι 99% σίγουρο ότι θα αγωνιστώ στη Μελβούρνη με την F2002. Με εξέπληξε η αξιοπιστία της. Δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής και είμαι αρκετά αισιόδοξος για το μέλλον» δήλωσε ο Michael Schumacher. Μοναδική αμφιβολία, το αν η Ferrari θα είναι το ίδιο αξιόπιστη και σε συνθήκες αγώνα, κάτι που σύμφωνα με τον Σουμάχερ θα ξεπεραστεί, αφού πριν την Αυστραλία θα προσομοιώσουν έναν αγώνα, ένα Grand Prix, προκειμένου να είναι απόλυτα σίγουροι ότι στον πρώτο αγώνα της περιόδου η F2002 θα είναι ταχύτερη από την F2001.

Ο αντικαταστάτης του Opel Astra αναμένεται στην αγορά το 2004-5 και όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι θα βασίζεται στο πάτωμα της κατηγορίας C της Fiat, το οποίο ήδη γνωρίζουμε από το Stilo, αντί για το πάτωμα Delta της GM (στο οποίο επρόκειτο να βασιστεί αρχικά). Η χρήση αυτό του πατώματος γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιριών, η οποία μάλιστα θα επεκταθεί με μια νέα σχεδιαστική ομάδα με έδρα στο Τορόντο. Η συγκεκριμένη σχεδιαστική ομάδα θα αναλάβει να εξελίξει το πάτωμα της επόμενης γενιάς του Fiat Punto (2005-6), αλλά και του επόμενου Opel Corsa (2006-7). Θα είναι η δεύτερη προσπάθεια, αφού η πρώτη αφορούσε στη χρήση του πατώματος Epsilon της GM, το οποίο χρησιμοποιείται στο νέο Opel Vectra που θα παρουσιαστεί σύντομα και στο οποίο θα βασιστεί το νέο μοντέλο της Fiat στη μεγάλη κατηγορία, που αναμένεται στην αγορά το 2003-4.


Συνεχίζονται τα 4κίνητα διήμερα της Scoda στην Αράχοβα, όπου οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να οδηγήσουν την κορυφαία τετρακίνητη έκδοση της Octavia των 193 ίππων. Σε μια προεπιλεγμένη διαδρομή ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε ασφάλτινα κομμάτια του δρόμου, ενώ για όσους το επιθυμούν δίνεται η δυνατότητα δοκιμαστικής οδήγησης (test drive). Οι άνθρωποι της διοργάνωσης θα περιμένουν όσους ενδιαφέρονται στην κεντρική πλατεία της Αράχοβας για τα υπόλοιπα Σαββατοκύριακα του Φλεβάρη, καθώς και για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ