Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Από καλύτερες θέσεις στη μάχη για σύγχρονους όρους σπουδών και ζωής για κάθε φοιτητή

Η μαζική συμμετοχή επιβεβαιώνει ότι ο Σύλλογος παραμένει το «αποκούμπι» των οικότροφων φοιτητών

Η αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Λάρισας δείχνει τη θέληση των φοιτητών για Σύλλογο δυνατό, οργανωτή της πάλης κόντρα στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στις εστίες και στις σπουδές τους, που θα μπαίνει μπροστά για σύγχρονους όρους σπουδών και ζωής για κάθε φοιτητή.

Πιο συγκεκριμένα, στις εκλογές που έγιναν την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη συμμετείχαν 136 φοιτητές (από 96 το 2019). Το ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας» στήριξαν 131 φοιτητές (από 90). Σημειώθηκαν ακόμα 2 άκυρα και 3 λευκά.

Το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώνει τη σημαντική δράση που ανέπτυξε ο Σύλλογος τα τελευταία 2 χρόνια (και παλιότερα) για να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση, για να δοθούν λύσεις σε οξυμένα προβλήματα, ακόμα και σε σύγκρουση με εργολαβικά συμφέροντα, για να ανεγερθούν νέες φοιτητικές εστίες που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για όλους τους επαρχιώτες φοιτητές, αλλά και για τη διοργάνωση μιας σειράς πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων.

«Με το αποτέλεσμα αυτό, μπορούμε να δώσουμε από καλύτερες θέσεις τη μάχη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των φοιτητών ως "κόστος" και βλέπουν και τον τομέα της φοιτητικής στέγης ως ένα πεδίο κερδοφορίας και ανταποδοτικότητας. Η συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να μας βγάλει νικητές στην προσπάθεια να κατακτήσουμε τους στόχους και τα όνειρά μας», σημειώνουν οι δυνάμεις της ΠΚΣ σε ανακοίνωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ