Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Στους δρόμους του αγώνα στις 14 Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα

Απάντηση στην κλιμάκωση της επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση στα συνταξιοδοτικά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα ετοιμάζονται να δώσουν οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, με τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν στην Αττική και σε μια σειρά πόλεις την Τρίτη 14 Δεκέμβρη.

Σημειώνεται ότι από το νέο έτος η κυβέρνηση βάζει μπρος την εφαρμογή του νέου ιδιωτικού ταμείου επικουρικής ασφάλισης (ΤΕΚΑ) που μετατρέπει τους νέους ασφαλισμένους σε «επενδυτές», τοποθετεί τις εισφορές τους στον τζόγο χωρίς καμία εγγύηση για τη μελλοντική τους σύνταξη και προκαλεί μεγάλη αιμορραγία εσόδων στο σημερινό επικουρικό, το ΕΤΕΑΕΠ. Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ, με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την τοποθέτηση σε επιτελικές θέσεις του Οργανισμού ιδιωτών μάνατζερς από την αγορά, ενώ η πρόσφατη Εκθεση του ΟΟΣΑ δείχνει προς παραπέρα αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Μπροστά και σε αυτές τις εξελίξεις οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (Δημοσίου - OAEE - ΙΚΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ) απαντούν με νέες συγκεντρώσεις στους νομούς όλης της χώρας στις 14 Δεκέμβρη, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Απαιτούν να οριστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το «αντίδωρο» των 250 ευρώ που τους πετάει η κυβέρνηση και διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί τα τελευταία χρόνια. Στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους της 13ης και 14ης σύνταξης, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Να τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020 - 2021. Να τους αποδοθούν τα αναδρομικά αφορολόγητα.

Οι συγκεντρώσεις

Στην Αττική η συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 14/12 στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεντρώσεις επίσης θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα: Στην Πάτρα, έξω από το ΕΚΠ (Κολοκοτρώνη 20). Στην Κρήτη στα Χανιά. Στην Αλεξανδρούπολη, στις 10 π.μ. στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Στην Καβάλα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη. Στην Πτολεμαΐδα, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 11 π.μ., στην αρχή του πεζόδρομου της Αβάντων. Στη Λαμία, στις 11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας. Στην Αμφισσα, στις 10.30 π.μ., πλατεία Λαού. Στη Λιβαδειά, στις 10.30 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ