Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΜΣ
Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης

Μεγάλη διαδικτυακή συναυλία αλληλεγγύης διοργανώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος την Κυριακή 26 Δεκέμβρη, στις 8 το βράδυ, μέσα από την πλατφόρμα soldout tickets, όπου θα παραμείνει ενεργή για 48 ώρες.

Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, καθώς και οι λυρικές τραγουδίστριες Βασιλική Καραγιάννη, Σοφία Κυανίδoυ και Τζούλια Σουγλάκου. Διευθύνει ο μαέστρος Χρήστος Κολοβός. Αφηγείται η ηθοποιός Μαρία Αλιφέρη.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στα 250+1 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Μια παραγωγή που έχει σκοπό την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης του Συλλόγου, ένα ταμείο που στήριξε και στηρίζει όσους μουσικούς έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο κλάδος.

Η παραπάνω συναυλία ανήκει σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο ΠΜΣ το τελευταίο διάστημα, σε μια προσπάθεια να υψώσει φωνή ανάτασης, διεκδίκησης και αλληλεγγύης. Σε μια προσπάθεια να μπουν στο προσκήνιο η αγωνία και οι διεκδικήσεις των μουσικών, των εργαζομένων στον Πολιτισμό. Αλλωστε, μέσα στο «σκοτάδι» της «ατομικής ευθύνης» η μουσική μπορεί να είναι όχι απλά παρηγοριά, αλλά δύναμη ενθάρρυνσης για τους μεγάλους αγώνες που βρίσκονται μπροστά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας:

- Παύλος Καρρέρ (1829-1896): «Μάρκος Μπότσαρης» (αποσπάσματα). Μελόδραμα σε τέσσερις πράξεις (1857-58). Λιμπρέτο: Τζοβάνι Κατσαλούπι. Νέα ενορχήστρωση (2013): Βύρων Φιδετζής και η «Κυρά Φροσύνη» ή «Η εκδίκηση του Αλή Πασά» (αποσπάσματα). Τραγικό μελόδραμα σε τέσσερις πράξεις (1868). Λιμπρέτο: Ελισσαβέτιος Μαρτινέγκος

- Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827), «Τα Ερείπια των Αθηνών», έργο 113 (αποσπάσματα). Μουσική πάνω στο θεατρικό έργο του Αυγούστου φον Κοτσεμπούε. Εισαγωγή, Τουρκικό Εμβατήριο, Μουσική πίσω από τη σκηνή, Εμβατήριο και χορωδιακό.

Ο αριθμός λογαριασμού για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης του ΠΜΣ είναι GR 080 1100 400 000 004 060 806264 (Εθνική Τράπεζα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ