Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φυλάκιση και περιοριστικοί όροι για τους «Θεματοφύλακες»

Στις φυλακές Λάρισας θα οδηγηθούν οι 3 από τους 11 κατηγορούμενους για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας Διονύση Χατζή, την περασμένη Παρασκευή. Οι άλλοι 8 από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι τρεις, ένας 66χρονος και δύο 41χρονοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά τις πολύωρες απολογίες τους στα δικαστήρια Κατερίνης. Η δικογραφία τούς καταλογίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τέλεση της αρπαγής. Ανάμεσά τους είναι ο φερόμενος ως «ενορχηστρωτής» του επεισοδίου, αλλά και εκείνοι που φαίνεται ότι φόρεσαν τις χειροπέδες στον διευθυντή πριν τον μεταφέρουν διά της βίας στο ΑΤ Πύδνας - Κολινδρού.

Για τους οκτώ συγκατηγορούμενούς τους - ανάμεσά τους δύο γυναίκες αλλά και απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος σήμερα συμμετέχει στο ναζιστικό μόρφωμα του Κασιδιάρη, ενώ είχε υπάρξει και υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή - αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με τους εξής περιοριστικούς όρους: Εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση προσέγγισης οποιασδήποτε σχολικής μονάδας ανά την επικράτεια σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων. Επιπλέον, σε δύο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ.

Χτες έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως ειπώθηκε για την «αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των διαστάσεων παράνομων και παραβατικών δράσεων και πράξεων και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών όπως αυτό που σημειώθηκε στο Γυμνάσιο της Πιερίας». Εκεί ο αρμόδιος υπουργός Τ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι οραματίζεται «μέτωπο απέναντι στο παρακράτος της παράνοιας». Ωστόσο οι παλινωδίες της κυβέρνησης με την πανδημία, για την οποία δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας, είναι αυτές που τροφοδοτούν τον ανορθολογισμό και «χαϊδεύουν» τα φασιστικά μορφώματα, που μετά αντιμετωπίζονται ως βολικός «αντίπαλος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ