Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ψηφίστηκε η αύξηση της «οροφής χρέους»

Μετά από πολύπλευρα και πολύμηνα παζάρια στο πλαίσιο των οξυμένων ενδοαστικών αντιθέσεων στις ΗΠΑ, ψηφίστηκε χτες τα ξημερώματα (με 221 υπέρ και 209 κατά) η αύξηση της «οροφής χρέους» του ομοσπονδιακού κράτους κατά 2,5 τρισ. δολάρια.

Το ποσό αυτό αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για ένα διάστημα έως και μετά τη διεξαγωγή των ενδιάμεσων βουλευτικών εκλογών τον Νοέμβρη του 2022.

Επιπλέον, στο φόντο της προσπάθειας της κυβέρνησης Μπάιντεν να ενισχύσει παραπέρα τις συμμαχίες των ΗΠΑ και στις μουσουλμανικές χώρες, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε, με 219 ψήφους υπέρ και 212 κατά, νομοσχέδιο που προώθησε η μουσουλμάνα βουλευτής Ιλχάν Ομάρ, με στόχο τη θέσπιση μίας νέας θέσης ειδικού απεσταλμένου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά της ισλαμοφοβίας διεθνώς.

Λόγια «παρηγοριάς» κατά την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κεντάκι

Στο μεταξύ, τον γνωστό και επαναλαμβανόμενο ρόλο του... «επικεφαλής παρηγορητή», την ώρα που ο αμερικανικός λαός παραμένει αθωράκιστος απέναντι σε φυσικά φαινόμενα, υποδύθηκε για άλλη μια φορά ο Τζο Μπάιντεν, κατά τη χτεσινή του επίσκεψη στο Κεντάκι, στις πληγείσες περιοχές από τους ανεμοστρόβιλους του περασμένου Σαββατοκύριακου. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε να λέει, απευθυνόμενος στους δεκάδες χιλιάδες πληγέντες, «να μη διστάσουν να ζητήσουν οτιδήποτε»...

Ο επίσημος απολογισμός μέχρι και χτες παρέμενε στους 88 νεκρούς (οι 74 στο Κεντάκι), ωστόσο οι αγνοούμενοι συνέχιζαν να ξεπερνούν τους 100...

Παράλληλα, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τη στάση της εργοδοσίας, που κράτησε εγκλωβισμένους εκατοντάδες εργαζομένους σε μεγάλους χώρους δουλειάς εν μέσω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με αποτέλεσμα να καταγράφονται νεκροί και τραυματίες σε εργοστάσια και μεγάλες αποθήκες, εκπρόσωπος της εργοδοσίας του εργοστασίου κεριών στο Κεντάκι που σχεδόν ισοπεδώθηκε από τους ισχυρούς ανεμοστρόβιλους αρνήθηκε ότι απέρριψε αιτήματα εργατών να φύγουν από τις εγκαταστάσεις, ή ότι τους απείλησε με απόλυση ή μείωση μισθών σε περίπτωση που έφευγαν νωρίτερα από το ωράριό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ