Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
Οι κοινές και συγκλίνουσες δράσεις

Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα το 2022 θα αναπτύξουν κοινές και συγκλίνουσες δράσεις στους ακόλουθους βασικούς άξονες:

  • Στήριξη στους αγώνες της εργατικής τάξης για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων και των εκατομμυρίων μεταναστών εργατών. Αξιοποίηση της 1ης Μάη για την προβολή των διεκδικήσεων για το δικαίωμα στη δουλειά, στην Υγεία, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, για την προστασία των ανέργων, για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Σε αλληλεγγύη με τους μετανάστες και πρόσφυγες για τα δικαιώματά τους στη ζωή και δουλειά με ισότιμους όρους, ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
  • Μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία, για την ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων Υγείας. Κατάργηση των πατεντών για όλα τα εμβόλια για την COVID-19 και τα θεραπευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται ή αναπτύσσονται και εξασφάλιση της πρόσβασης σε αυτά από όλους, ιδιαίτερα τις πιο φτωχές χώρες και τα φτωχά - λαϊκά στρώματα. Ανάδειξη της αντιλαϊκής και αναποτελεσματικής διαχείρισης της πανδημίας από το κεφάλαιο, η οποία την έχει μετατρέψει σε ευκαιρία για μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργατών και κερδοφορία των μονοπωλίων.
  • Δράσεις ενάντια στον αντικομμουνισμό και τη διαστρέβλωση της ιστορικής προσφοράς της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού, αξιοποιώντας επετείους - ορόσημα όπως η ίδρυση της ΕΣΣΔ στις 30 Δεκέμβρη 1922. Αλληλεγγύη με τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που αντιμετωπίζουν διώξεις, απαγορεύσεις, ενάντια σε δικτατορικά καθεστώτα, στην καταστολή, σε περιορισμούς και διακρίσεις στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, για να τερματιστεί το απαράδεκτο καθεστώς της δίωξης και απαγόρευσης Κομμουνιστικών Κομμάτων.
  • Αλληλεγγύη με τις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση και καταστροφή του περιβάλλοντος που φέρνουν η αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής και το κυνήγι του επιχειρηματικού κέρδους
  • Πρωτοβουλίες για την προβολή της αναγκαιότητας, επικαιρότητας και ρεαλιστικότητας του σοσιαλισμού ως της μόνης εναλλακτικής λύσης στον καπιταλισμό, υπέρ των εργαζομένων και των λαών στις σύγχρονες συνθήκες.
  • Υποστήριξη στην Κούβα, στον λαό της και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, ενάντια στις παρεμβάσεις και τα υπονομευτικά σχέδια του ιμπεριαλισμού. Για τον τερματισμό του απαράδεκτου αμερικανικού αποκλεισμού της Κούβας.
  • Στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης για τον τερματισμό της κατοχής και υπέρ της αυτοδιάθεσης, για την ίδρυση ενός εθνικού, ανεξάρτητου κράτους με πρωτεύουσα την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και για την επιστροφή των προσφύγων, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, όπως το ψήφισμα 194 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθώς και για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, υποστηρίζοντας την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού, καταδικάζοντας την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ και την ιμπεριαλιστική πρόταση της λεγόμενης «συμφωνίας του αιώνα».
  • Αλληλεγγύη με όλους τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην ξένη κατοχή, στους αποκλεισμούς, στις κυρώσεις, στις μηχανορραφίες και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.
  • Υποστήριξη των πρωτοβουλιών των φιλειρηνικών, αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων για την ειρήνη και την κυριαρχία, ενάντια στον μιλιταρισμό, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, στο ΝΑΤΟ και άλλες ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές συμμαχίες, στις ξένες στρατιωτικές βάσεις.
  • Καταδίκη της προετοιμασίας νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, όπως αυτών που προμηνύει η συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε όλη τη μεθόριο με τη Ρωσία, με την αξιοποίηση και των προβοκατόρικων σχεδιασμών του αντιδραστικού καθεστώτος της Ουκρανίας σε βάρος του λαού του Ντονμπάς.
  • Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα εξέφρασαν την ανάγκη έντασης της συνεργασίας τους σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο, της προσπάθειας για τη σύγκληση της 22ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων εντός του 2022, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις εξελίξεις γύρω από την εξέλιξη της πανδημίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ