Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μέχρι τη Δευτέρα η έκθεση για την 100χρονη Ιστορία της ΚΟΜΕΠ

Από την έκθεση για τα 100 χρόνια της ΚΟΜΕΠ
Από την έκθεση για τα 100 χρόνια της ΚΟΜΕΠ
Αυτές τις μέρες όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα! Ο χώρος έχει βάλει τα γιορτινά του και ένα ζεστό κλίμα περιμένει τους επισκέπτες του.

Από χτες μέχρι και τη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη στον χώρο του Στεκιού φιλοξενείται η έκθεση για την 100χρονη Ιστορία της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης», με πρωτότυπο υλικό από το Αρχείο του ΚΚΕ.

Η έκθεση περιλαμβάνει περιήγηση σε ιστορικά τεύχη και εκθέματα από αυτήν την εκατοντάχρονη διαδρομή, στην οποία φωτίζονται όλες οι μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης και η μεγάλη εκδοτική δραστηριότητα που δεν σταμάτησε ποτέ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται και οργανωμένες ξεναγήσεις για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ.

Παράλληλα, από τις αρχές της βδομάδας έχει ξεκινήσει το «Δεκαήμερο βιβλίου», με αξιόλογες εκδόσεις και προσφορές για τους ενδιαφερόμενους. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Αδερφοί Γιερσόφ» του Β. Κοτσέτοφ με ομιλητή τον Αντώνη Μοχιανάκη, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ. Φωτίστηκαν πλευρές για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στη Σοβιετική Ενωση και τα προβλήματα που ανέκυψαν μετά από το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ υπό το φως των σημερινών συμπερασμάτων, 30 χρόνια μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές. Στην ομιλία παρουσιάστηκαν παραδείγματα από τις ιστορίες των ηρώων του βιβλίου - των εργατών στα ορυχεία, στα μεταλλεία, των επιστημόνων και των καλλιτεχνών - που κέντρισαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων πολλοί απ' τους οποίους προμηθεύτηκαν και το έργο!


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται την Κυριακή 19/12, στις 18.30, με θέμα «Ματιές στην Κομμούνα του Παρισιού...». Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» για την Παρισινή Κομμούνα, καθώς και σχολιασμό του ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ με τίτλο «72 μέρες...». Θα μιλήσουν ο Φρίξος Μπρούζγος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και επικεφαλής της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ και ο Μάνθος Ψυρράκης, μέλος του ΚΣ.

Επίσης, την Τρίτη 21/12 στις 18.30 εκδήλωση με θέμα: «Λογοτεχνία: Αξίζει τον χρόνο σου;». Οι σημερινοί ρυθμοί ζωής επιτρέπουν το διάβασμα; Τι έχει να δώσει σ' έναν νέο άνθρωπο η επαφή με τη λογοτεχνία; Τι κάνει ένα βιβλίο κλασικό; Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης, φωτισμένα μέσα και από την πείρα στης ομάδας ανάγνωσης που λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια στο Στέκι με συντονίστρια την Μαρία Πεσκετζή. Θα μιλήσουν η Μαρία Πεσκετζή, διδάκτορας Φιλολογίας και ο Ντίνος Τζαβάρας, μεταπτυχιακός φοιτητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ.


Από τη βιβλιοπαρουσίαση
Από τη βιβλιοπαρουσίαση

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ