Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Νέες δράσεις διαφήμισης και εξωραϊσμού της ΕΕ στα σχολεία

Με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην ιμπεριαλιστική ένωση

Για άλλη μια φορά, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει δράσεις εξωραϊσμού της ΕΕ στα σχολεία με αφορμή τη φετινή επέτειο των 40 χρόνων από την προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΕ. Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο του υπουργείου προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα σχολεία, «καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν χρόνο (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών), από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές/τριες για τη σημασία της επετείου, μέσω δράσεων - συζητήσεων - εκδηλώσεων».

«Αλληλεγγύη, συνεργασία και κοινό αξιακό σύστημα συνθέτουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και οδηγούν με αισιοδοξία στο μέλλον», σημειώνει το υπουργείο στην πρόσκλησή του για τις δράσεις αυτές, δίνοντας το στίγμα εξωραϊσμού της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.

40 χρόνια τώρα, όμως, ο λαός μας έχει πείρα, έχει δει από τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ την επιδείνωση σε όλους τους δείκτες της ζωής και των δικαιωμάτων του, τις ανάγκες του στη μόνιμη - σταθερή δουλειά, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Παιδεία να παραμένουν ανεκπλήρωτες, παρά τις τεράστιες δυνατότητες που δίνουν η επιστήμη και η τεχνολογία στην εποχή μας. Την ίδια περίοδο είδε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, Οδηγίες και αποφάσεις της ΕΕ που απογείωσαν την επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, υλοποιώντας τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σαρωτικές ανατροπές σε εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα, πολεμικές επεμβάσεις, αιματοκύλισμα λαών και «καραβιές» ξεριζωμένων ανθρώπων...

Ειδικότερα δε στην Παιδεία, η όλο και μεγαλύτερη προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος στην καπιταλιστική αγορά, με κριτήριο το κέρδος, έχει ως αποτέλεσμα την ακριβοπληρωμένη ημιμάθεια, τις τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, αλλά και υποδομές, τις οικογένειες να βάζουν όλο και πιο πολύ το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν «τρέξει» αλλεπάλληλα προγράμματα της ΕΕ και στα σχολεία, που επιχειρούν ευθέως να την προπαγανδίσουν και να την εξωραΐσουν στα μάτια των μαθητών, ωστόσο η μεγάλη μάζα των εκπαιδευτικών έχει σταθεί ενάντια σε αυτά, η πλειοψηφία τους έχουν αρνηθεί να γίνουν προπαγανδιστές της ΕΕ στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ