Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απέλυσαν εργαζόμενη που ήταν σε άδεια λοχείας

Την ενέργεια των εργοδοτών στην «ΗΛΙΟΣ Μεσίτες Ασφαλίσεων» να απολύσουν εργαζόμενη, μητέρα τριών παιδιών, ενώ βρισκόταν ακόμη στην άδεια λοχείας της, καταγγέλλει η «Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΕΑΣΚ) Εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες και απαιτεί την ανάκληση της απόλυσης.

Οπως αναφέρει, η εργοδοσία πρόσφατα μετακίνησε το σύνολο του προσωπικού του μεσιτικού «ΗΛΙΟΣ» στο ασφαλιστικό πρακτορείο «NGU Insurance Agents», και στη συγκεκριμένη εργαζόμενη ένα μόλις μήνα μετά τη γέννα τής ανακοίνωσε «πως η "ΗΛΙΟΣ", στην οποία είχε αφήσει μόνο την ίδια σαν προσωπικό, κλείνει κι ως εκ τούτου απολύεται!

Οι εκπρόσωποι της επιχείρησης είχαν μάλιστα το θράσος, εμφανιζόμενοι στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου προσέφυγε η συνάδελφος, να ισχυριστούν ότι οι δύο επιχειρήσεις δεν έχουν μεταξύ τους καμία σχέση και συνέχεια! Αυτό, όταν δηλώνουν την ίδια έδρα, το ίδιο τηλέφωνο, ενώ ακόμη και στις αναρτημένες ιστοσελίδες τους αποτυπώνεται πως έχουν το ίδιο προσωπικό!».

Η συγκεκριμένη περίπτωση, τονίζει η ΕΑΣΚ, δείχνει πως η εργοδοσία διευκολύνεται από το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις. Και καλεί «τα σωματεία και την Ομοσπονδία του κλάδου να κινητοποιηθούν, να πάρουν ανοιχτά θέση καταγγέλλοντας την επιχείρηση. Καλούμε τους συναδέλφους της επιχείρησης να δώσουν κι εκείνοι τη δική τους απάντηση. Είναι ώρα οργάνωσης και αλληλεγγύης. Γιατί η επίθεση της εργοδοσίας στόχο έχει και τη μόνιμη τρομοκράτηση των ίδιων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ